Mahkum Yakınları Sözcüsü Ferhat Aydoğan Duyurdu; "Toplanıyoruz" | GÜNDEM
DOLAR

32,4985$% -0.13

EURO

34,9650% 0.35

STERLİN

40,7787£% 0.49

GRAM ALTIN

2.428,42%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,66

a

Mahkum Yakınları Sözcüsü Ferhat Aydoğan Duyurdu; “Toplanıyoruz”

Mahkum Yakınları Federasyonu Başkanı Enver Yılmaz’ın yönetim ile yaptığı toplantının ardından Mahkum Yakınları Sözcüsü Gazeteci Ferhat Aydoğan duyuru yayımladı. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, Mahkum Yakınları Sözcüsü Gazeteci Ferhat Aydoğan, “Af Talebi” ile 22 Mayıs Pazar günü Ankara Ulus’ta toplanacaklarını belirtti.

Mahkum Yakınları Federasyonu’nun son dönemde özellikle mahkum ailelerinin yaşadığı sorunlar ve zorluklar dikkate alınarak yaptığı “Af” çağrısı vücut buluyor. Mahkum Yakınları Federasyonu Başkanı Enver Yılmaz’ın yönetim ekibiyle yaptığı son toplantının ardından Mahkum Yakınları Sözcüsü Gazeteci Ferhat Aydoğan, federasyon olarak alınan “af talebi” nin devlet büyükleri ve yetkililer tarafından daha net duyulması ve farkındalık oluşturulması amacıyla Ankara Ulus Meydanı’nda Atatürk heykelinin önünde toplanılarak basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Toplanma ve basın açıklamasının tarihi ve saati ise 22 Mayıs 2022 Pazar günü saat 13:00 olarak belirlendi.

Kader mahkumları ve aileleri adına konuşan Mahkum Yakınları Sözcüsü Gazeteci Ferhat Aydoğan şu ifadeleri kullandı;

ARKADAŞLAR, AF İSTEYECEĞİZ! ÇÜNKÜ HAKLI SEBEPLERİMİZ VAR

Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi gelinen noktada birçok sıkıntı var. Sadece mahkumlarımız için değil geride kalan çocuklar, eşler ve aileler için de büyük ve acı dolu sorunlar mevcut. Çocukların gözü yaşlı olarak büyümesinin yarattığı manevi ve ruhsal sorunlar, aile birliğini tehdit edecek noktaya gelen durumlar, evlatlarının tekrar gün yüzü görmesini bekleyen acılı aileler… Bu insanların hepsi bizim, bu toprakların bu devletin insanları çocukları.

İNSANLAR ADİL YARGILANMALI

Toplanma kararımıza tüm vatandaşlarımızın katılmasını ve desteklemesini bekliyoruz. Netice itibariyle hapis kararı tek başına bir “ceza” değil, aynı zamanda, “hata yapan insanların hatalarıyla yüzleşmeleri, iç dünyalarında hesaplaşmaları” için tanınmış süredir. Ancak, “Af” talebinde bulunulmasının bir diğer sebebi de özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonraki süreçte yargı sisteminde oluşan yoğunluk sebebiyle birçok vatandaşımız davaları bitene ya da cezaları kesilene kadar hapis yattı. Bazı durumlarda işlenen veya işlenme girişiminde bulunulan suçlara kıyasla “ömürlük” cezalar verildi. Takdir edersiniz ki her insanın “adil yargılanma” hakkı vardır ve biz de tam olarak bunu söylüyoruz. Vatandaşlarımız çeşitli sebeplerle suç işlemiş veya isteyerek ya da istemeyerek suça karışmış olabilir. Yapılması gereken adil yargılama ve suça oranlı cezaların verilmesi, suç tekrarının önlenmesi ve caydırıcı bir ortam / örnek oluşturulmasıdır.

TERÖR, PEDOFİLİ, CİNAYET, UYUŞTURUCU GİBİ SUÇLAR HARİÇ “AF” İSTİYORUZ

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, bizim için mahkumun açığı, kapalısı, izinlisi, denetimlisi yok. Federasyon olarak kırmızı çizgimiz Devletine, milletine, çocuklara karşı işlenen ağır suçlar. Bunların haricinde tüm mahkumlar bizim mahkumumuz, insanımız. Adına evrak düzenlendiği için, ticarette başarısız olduğu için, nefsi müdafa yaptığı için, sokakta bir kadının darp edilmesine engel olmak istediği için… Saydığım örnekler sadece denizde bir damla. Bu tarz durumlarda kalıp mahkum olan, hapis yatan binlerce insan var. Aileleriyle birlikte on binlerce insanımız mağdur.

Gelinen noktada, Devletimizin ve Devlet Büyüklerimizin kalıcı bir çözüm getirmesi elzemdir. Belli suçlar kapsam dışında tutulmak şartıyla, bizim için tek çözüm “AF”tır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Süslü Sülo dediği için göz altına alınan Hanife Yıldız Serbest Bırakıldı

HIZLI YORUM YAP