Kuruluş Osman'da İbrahim Fakih kimdir? Tarihte kimdir, casus mu? | GÜNDEM
DOLAR

32,3469$% 0.29

EURO

35,1399% 0

STERLİN

40,9848£% -0.09

GRAM ALTIN

2.311,14%1,49

ÇEYREK ALTIN

3.976,00%0,26

a

Kuruluş Osman’da İbrahim Fakih kimdir? Tarihte kimdir, casus mu?

Kuruluş Osman’da İbrahim Fakih kimdir? Tarihte kimdir, casus mu? Kuruluş Osman yeni bir oyuncu ile daha ekranlara merhaba dedi, Marinin ölümü ile ortaya çıkan İbrahim Fakih kimdir sorusu sorulmaya başlandı.

Turgut Bey’in eşi Marinin ölümünü isteyen ve onun hizmetçi tarafından zehirlenmesini isteyen  İbrahim Fakih ismi kadar tarihte kim olduğu ‘da merak konusu oldu.

“Sizler ilk uyananlarsınız! Yok etmek için uyananlar” diyen İbrahim Fakih kuşağından çıkardığı zehri Cornelia’ya verir. “Mari’ye göre kimsesiz bir kız, Türklere göre Mari’nin hizmetini gören bir kimsesiz. Bizim ise en yetkin katilimiz!” diyerek Cornelia’yı tanımlayan İbrahim Fakih ilk hedef olarak Turgut ve Gündüz Beylerin arasını açacaklarını söyler. İbrahim Fakih ”Bu ayrılık kanlı olacak” diyerek Cornelia’ya yıllardır yanında saklandığı Mari’yi zehirleme talimatı verir.

İbrahim Fakih Tarihte Kimdir?

Tarihî kaynakları araştırıldığında benzer isimde sadece bir casus olduğu görünmektedir, Tarikatçı olarak görünen ve inancına göre Türk ve Müslümanları öldürmek için kurduğu tarikat ve örgüt ile bir çok kişinin zehirlenmesine ve öldürülmesine sebep olacak kişidir, Tarihi kaynaklara bakıldığında casus olarak bilinen İbrahim Fakih isimli kişinin ne zaman ne şekilde öldüğü ise bilinmemektedir.

İbrahim Fatik karakterini Kuruluş Osman’da Murat Serezli oynamaktadır.

İBRAHİM FAKİH İLE DURSUN FAKİH AYNI KİŞİ MİDİR?

Tarihte İbrahim Fakih isimli birinin yer almaması nedeniyle İbrahim Fakih ile Dursun Fakih aynı kişi değillerdir. İbrahim Fakih casus olarak bilinmekte olup Dursun fakih ise, Osman beye ilk hutbeyi okuyan kişidir.

OSMAN BEYİN ZAFINDAN YARARLANACAK!

İbrahim fakih Osman Bey’in dini zaafından yararlanacak, İslami açıdan oldukça fazla bilgiye sahip olan İbrahim Fakih tarikat dersleri almış ve kitaplarını oldukça fazla okumuştur.

Son bölümde İbrahim Fakih Moğol askerleri kıyafeti ile kudüs’e gidiyor. Tarihi kayıtlarda ise casus olduğu anlaşılarak ölecek bir şahıs

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Osman Baylaz’dan Bingöl’lü hemşerilerine ve Müslüman Alemine Kandil Mesajı

HIZLI YORUM YAP