Kuruluş Osman Moğol Komutanı Cebe Kimdir? ( Jebe ) | GÜNDEM
DOLAR

32,5914$% 0.34

EURO

34,8219% 0.22

STERLİN

40,5151£% -0.23

GRAM ALTIN

2.505,41%0,85

ÇEYREK ALTIN

4.273,00%0,55

a

Kuruluş Osman Moğol Komutanı Cebe Kimdir? ( Jebe )

Moğol Komutanı Cebe Kimdir? ( Jebe ) Kuruluş Osman Dizisine yeni bir karakter daha katıldı, Moğol tarihinin önemli komutanlardan birisi olan Cebe diziye katıldı.

CENGİZ HAN’IN EN İYİ KOMUTANLARI ARASINDA

Jebe Cengiz Han’ın en önemli komutanları arasında, sayısız başarı ve savaş alanında gösterdiği başarılar ile tarihte adından söz ettirmiş.

Savaşta gösterdiği üstün başarılar ile adından söz ettirmiştir, Bir çok savaşçının eğitilmesin ‘de ve savaş alanında gösterdiği manevra ile adından söz ettirmiştir.

Cengiz Han için Subutay ve Muqali seviyesine yükselmiş. 1211 yılındaki Jin hanedanlığına karşı savaşta büyük başarı göstemriştir. 1218 yılında Cebe, Karahitay devletini işgal etme ile görevlendirildi. Aynı zamanda Karahitay hükümdarı Kuçluk’u da öldürmesi emredildi. Cebe ve 20.000 kişilik ordusu Karahitay Devletine girince büyük bir törenle karşılandı. 1219 yılına gelindiğinde Moğollar ve Harzemşahlar arasında savaş başladı ve Cebe’de bu savaşta büyük başarılar gösterdi. Tengri dağı çevresinde saldırılarda bulunan Cebe, daha sonrasında Harzemşah başkenti Semerkand’a gelerek Cengiz Han’ın ana ordusuna katılmıştı.

CEBE NASIL ÖLDÜ? KIPÇAKLAR MI ÖLDÜRDÜ?

Tarihi savaşçının nasıl öldüğü bilinmese de bir çok tarihçinin Cebe’nin ölümüne ilişkin olarak Kıpçak Türkleri tarafından öldürüldüğünü görüşünü savunmuştur.

Cebe Noyan’ın, Kalka Nehri Muharebesi sonunda bir Kıpçak tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Cebe’nin nasıl öldüğü hala tam anlamıyla bilinmiyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Berat Albayrak’ın siyasete dönüşü Süleyman Soylu’ya firen mi ?

HIZLI YORUM YAP