Kuruluş Osman Holofira kimdir? Holofira Tarihte olan gerçek adı ve kimle evli? | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Kuruluş Osman Holofira kimdir? Holofira Tarihte olan gerçek adı ve kimle evli?

Kuruluş Osman Holofira kimdir? Holofira Tarihte olan gerçek adı ve kimle evli?

Kuruluş Osman Holofira kimdir? Holofira Tarihte olan gerçek adı ve kimle evli? Kuruluş Osman dizisin ‘de son bölümde ekrana gelen ve ormanda kurtarılan Genç kızın kim olduğu merak edildi Holofira2nın gerçek adının ise tarihte kimle evlendiği nasıl birisi?

HOLOFİRA KİMDİR?

Holofira gerçek adı Nilüfer olan Osmanlı beyi Orhan gazinin eşi olacaktır. Yarhisar Tekfur’un üvey kızdır. Bilecik Tekfuruyla nişanlıdır. Organ Gazi ile tanışması sırasında Nişanlı olduğu kaynaklarda geçmektedir.

Holofira’nın gerçek adı nedir?

Osmanlı Hanedanına ilk kayıtlarda görünen Rum kanıdır. Nilüfer ismi ‘de Holifira isminden Türkçeleşmiştir. Orhan Gazinin ilk eşi olan Holofira’nın son derece farklı dünya görüşü vardır.

Organ Gazi ile aynı görüşleri paylaşmazlar, Mütevazi bir hayatı tercih edecektir, İznik’te yaşamıştır ve hayır işlerinde oldukça büyük iyilikleri olduğu tarihe geçmiştir.

Bursa Nilüfer onun adından alınmıştır.

İznik’te hayatını sürdürmüştür.

360 yılında vefât eden Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa ile ondan On yaş daha küçük olan kardeşi Üçüncü Osmanlı Padişahı Murad Hüdavendigar’ın annesidir.

Çevresi tarafından oldukça saygı Gören Nilüfer Hatun ( Holofira) Yaşadığı bölgede bir çok kişi tarafından sevilir ve saygı görür. Hristiyanların ona ilgisi ise çok fazladır.

Holofira Organ Gazi ile kısa sürede evlenecektir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD Kongre Üyesi Bill Keating Türkiye’yi bu rotaya sokmak için Ekrem İmamoğlu ile görüştük!

HIZLI YORUM YAP