Kuruluş Osman Gazan Han Kimdir? Selçuklu ile olan bağlantısı | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Kuruluş Osman Gazan Han Kimdir? Selçuklu ile olan bağlantısı

Kuruluş Osman Gazan Han Kimdir sorusu  sorulmaya başlandı dizinin son bölümlerinden adından söz ettiren Gazan han kimdir tarihte olan durumunu sizler için kısa olarak derledik.

Kuruluş Osman Gazan Han Kimdir?

İlhanlı devletinin en önemli Hükümdarları arasında olan Gazan Han tarihi değiştiren yaşantısı ile daha sonrasında Müslüman dünyasında adını değiştiren ve Mahmut Gazan Han ( Gâzan Mahmûd Han ) olarak bilinen bir komutandır.

Tahta geçtiği sırada Anadolu Selçuklu Sultanı II. Mesud’u tahttan indirip (1296) III. Alâeddin Keykubad’ı (1298), bir müddet sonra onu da azlederek (1302) son Anadolu Selçuklu sultanı olarak kabul edilen II. Mesud’u tekrar tahta çıkardı.

Müslüman olduktan sonra ise 400 bin kişilik askeri ile Müslüman oldu ve o seneyi oruç tutmak ile geçirdiği rivayet edilir.

Hanefi mezhebini kabul etse de Şii mezhebine bağlı olan kişilere de hürmet göstermiş hatta para yardımı yaparak destek vermiştir.

Bir çok Hristiyan eserini yıkmış ve oralara islamın yayılması için yapılar inşa ettirmiştir.

Kendi sikkesine ve paralara ise kayıtlara göre “semanın kudretiyle tahta çıkmış bir hükümdar” yazıları vardır.

Aç kalan kuşlara dahi para vererek beslenmesini sağlamış olan bir hükümdar olmakla birlikte çevresine işin ehli kimse ona veren bir hükümdar olarak bilinir, Adaleti ise bir çok kişiden ve devlet adamının da övgüsünü almış bir komutandır.

Baykushaber.com / Kuruluş Osman / Tarih

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İyi Parti Reis Sedat Peker’in dijital tecritinin kaldırılması için hamle yapıyor

HIZLI YORUM YAP