Kuruluş Osman Barkın Bey kimdir? Nasıl öldü? Tarihte kimdir? | GÜNDEM
DOLAR

32,5270$% 0.08

EURO

34,9650% -0.22

STERLİN

40,8656£% -0.11

GRAM ALTIN

2.435,49%0,01

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%0,07

a

Kuruluş Osman Barkın Bey kimdir? Nasıl öldü? Tarihte kimdir?

Kuruluş Osman Barkın Bey kimdir? Nasıl öldü? Tarihte kimdir? Kuruluş Osman’ın son bölümünde yayınlanan yeni bir karakter ortaya çıktı, Barkın bey isminde olan tarihi karakterin üstleneceği rol merak konusu oldu.

Barkın Bey’i canlandıran isim bir çok dizi ve filmde rol almış başarılı oyuncu Serdar Özer.

SERDAR ÖZER KİMDİR?

Serdar Özer (d. 21 Ocak 1980, İstanbul), Türk sinema ve dizi oyuncusu. Girne Amerikan Üniversitesi’nde turizm-otelcilik eğitimi gördü. Oyunculuk kariyerine 2003 yılında Hekimoğlu dizisiyle başladı. Ardından Küçük Kadınlar, Ay Tutulması, Dedemin Dolabı ve Emret Komutanım Yeniden dizilerinde rol aldı.

TARİHTE BARKIN BEY KİMDİR?

Kuruluş Osman da adı geçen karakter tarihte Barkın Bey, Olcay Hatun‘un nişanlısıdır. Olcay Hatun ise Malhun Hatun’un kuzenidir.

Tarihi kaynaklarda ise ölümü üzerine bir çok farklı bilgi yer almaktadır, ilki Osman bey ile girdiği mücadele sonucu ölmüş diğerinde ise Osman bey ile dost olup Devletin kuruluşunda rol üstlendiğidir.

Hatunu olan Olcay hatun ile ilerleyecekleri mücadelede Kayı obasının tamamını ele geçirerek uç bölgelerde hakimiyeti almak isteyecekleri yönündedir. Fakat bunda başarılı olamayacakları tarihi kaynaklarda azda olsa geçmektedir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cübbeli Ahmet hoca’dan iktidara eleştiri: ‘Yazıklar olsun bizim tarım politikamıza’

HIZLI YORUM YAP