Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van Mitingi Seçmen bağrına bastı | GÜNDEM, Van Haber
DOLAR

32,4975$% 0.05

EURO

34,8556% 0.2

STERLİN

40,7755£% 0.47

GRAM ALTIN

2.477,55%0,64

ÇEYREK ALTIN

4.236,00%0,65

a

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van Mitingi Seçmen bağrına bastı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van Mitingi Seçmen bağrına bastı, Van mitingi sırasında oluşan kalabalık ise Ak partinin moralini bozdu şeklinde yorumlanıyor.

VAN BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİ

Yürümekte güçlük çeken seçmen Kılıçdaroğlu’nu bağrına bastı, Her kesimden geçmen Kılıçdaroğlunu dinlemek için alana geçti.

İlkokula Erciş ilçesinde başladığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu; “İlkokula Erciş’te başladım. Bu güzel ülkede, dünyanın en güzel kentinde olmaktan son derece mutluyum. Bu ülkenin insanlarına sözüm var; bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğiz. Bu ülkede asla hiç kimse ötekileştirilemeyecek. Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır ve benim başımın üstünde yeri vardır.” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum, seçimle gelenlerin görevinden alındığını biliyorum. Bunların tamamını çözeceğim.

Kayyum uygulamasını tamamen bitireceğim. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Nedir ayrılık, gayrılık? Bu güzel ülkede birlikte olacağız. Gelirken söz verdim, belediyeden atılan 306 işçi kardeşim var, onların tamamını görevlerine iade edeceğim.

aşeron işçilerin tamamını kadroya alacağız. 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi yapacağız bunu. Sözlü sınavı kaldıracağım, kim kazandıysa atayacağım endişe etmeyin. Devlette liyakat olacak. Bu kardeşiniz bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. Adalet, adalet ve adalet olacak. Nerede bir adaletsizlik varsa onunla mücadele etmek benim boynumun borcudur. Adaletin olmadığı bir yerde kardeşlik olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde çocuklar yatağa aç girer.”

ANNELERE SESLENDİ: “SOSYAL DEVLET, EN BÜYÜK GÜVENCENİZ OLACAK”
Annelere de seslenen Kılıçdaroğlu; “Geliri asgari ücretin altında olan her ailenin banka hesabına en az asgari ücret kadar para yatıracağız. Bunu da teşhir etmeyeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Bütün annelere sesleniyorum; meraklanmayın. Sosyal devlet sizin en büyük güvenceniz olacak.” diye kaydetti.

“DÜNYANIN HER YERİNDEN İNSANLAR BURAYA GELMELİ”
Van’ı dünyanın her yerinden insanların görmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; “Van bu bölgenin kilit taşlarından birisidir. Sadece İranlı değil, dünyanın her yerinden insanlar buraya gelmeli, buranın güzelliklerini görmeli, en önemlisi de buradaki güzel insanları görmeli. Büyük bir ekonomik potansiyele sahip burası.

Onlar yandaşlara hizmet ettiler, ben sizlere hizmet edeceğim. Asla ve asla çaldırmayacağız ve millete hizmet edeceğiz. Van’a, Türkiye’ye ve dünyaya sesleniyorum; kul hakkı yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz. Hepinize en içten selamlarımı sunuyorum. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Her şey çok güzel olacak. Bu ülkeye kucaklaşmayı getireceğim. Halktan birisiyim zaten, halktan birisi gibi yaşamaya da devam edeceğim.”

“Dünya kadar sorun var biliyorum, bütün sorunlarınızı biliyorum” diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu’nun konuşması alanı dolduran coşkulu kalabalık tarafından sık sık sloganlarla kesildi.

“YETER ARTIK YA, HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

İşte Kılıçdaroğlu’nun Vanlılar tarafından büyük ilgi gösterilen konuşmasından öne çıkan satırlar:

“Bu ülkenin insanlarına sözüm var; bu ülkeye barışı getireceğim, bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkede kimse, inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek. Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Kayyum denen garabet uygulamaları tümüyle bitireceğim. Yeter artık ya, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ayrılık gayrılık bize hiçbir şey vermedi. Biz beraber olacağız.

“ONLAR YANDAŞLARINA, PARALARINA GÜVENİYORLAR, BEN İSE SADECE HALKA”

Devletin dini adalettir, adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz, çocuklar yatağa aç girer. Milyonlar yoksul, bir avuç varsıl olur. O varsıllara ben Beşli Çeteler diyorum. Sizden çalınan paraların tamamını bu ülkeye getireceğim. Endişeniz olmasın. Beşli Çeteler diyorlar ki ‘acaba nasıl aday yaptırmayız…’ Onlar yandaşlarına, saraylarına paralarına güveniyorlar, ben ise sadece ve sadece size, halka güveniyorum.

“ÖĞRETMENEVİ ÇALIŞANLARI VE TEŞARON İŞÇİLERE KADRO SÖZÜ”

Öğretmenevinde çalışan emekçiler var, onlar aylıklarını doğru dürüst alamıyorlar. Memur da değil, taşeron işçi de değiller, bunlar Türkiye genelinde 20 bin. Hepsinin hakkını ve hukukunu teslim edeceğim. Taşeron işçilerin tamamını kadroya alacağız. 100 bin öğretmen atayacağız. Sözlü sınavı kaldıracağım, kim kazandıysa atamasını yapacağız. Devlette liyakat ve adalet olmazsa olmaz.

“BU KARDEŞİNİZ, BU ÜLKEYE ADALET GELİNCEYE KADAR MÜCADELE EDECEK”

Bu kardeşiniz, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. Emine Şenyaşar’a, 8 savcı değişti, dava açmıyorlar, korkularından dava açmıyorlar Gittim, Emine Şenyaşar’la kucaklaştım, ondan sonra 8 savcı değişti 9. savcı davayı açtı. Adalet yerine gelinceye kadar izleyeceğim. Ciddi bir yoksulluğun olduğunu biliyorum. Yatağa aç giren çocukları biliyorum. Bütün bunları biliyorum. Annelere sesleniyorum, çocuklarınızı okullara gönderirken beslenme çantası düşünmeyeceksiniz

Devletin dini adalettir adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz, çocuklar yatağa aç girer. Milyonlar yoksul bir avuç varsıl olur. O varsıllara ben Beşli Çeteler diyorum. Sizden çalınan paraların tamamını bu ülkeye getireceğim. Endişeniz olmasın. Beşli Çeteler diyorlar ki “acaba nasıl aday yaptırmayız.” Onlar yandaşlarına, paralarına güveniyorlar, ben ise sadece ve sadece size, halka güveniyorum.

“ONLAR BEŞLİ ÇETELERE HİZMET ETTİLER BEN SİZE HİZMET EDECEĞİM”

Ayrıca, Van, bölge itibariyle, bu bölgenin kilit taşlarından birisidir. Dünyanın her tarafından insanlar Van’a gelmeli, sadece İranlılar değil. Bu yapılacak göreceksiniz, bütün bu ovalar bereketli ovalara dönüşecek. Bu bölge özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilecek. Hepsini yapacağız. Onlar Beşli Çetelere hizmet ettiler ben size hizmet edeceğim.

“KUL HAKKI YEMEYECEĞİZ, KUL HAKKI YEDİRMEYECEĞİZ”

Diyorlar ki, ‘Çalıyorlar ama iş yapıyorlar…’ Allah Allah, yaptığı iş nasıl çaldığını gösteriyor. Biz asla ve asla çaldırmayacağız. Van’dan sesleniyorum, kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yedirmeyeceğiz. Ben söylüyorum, onlar söyleyemiyorlar. Çünkü onların malı nasıl götürdüklerini biliyorum. Bir şeyden emin olmanızı isterim, bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Hiç endişe etmeyin, vallahide billahi de her şey çok güzel olacak. Ben Saraylarda oturmaya alışkın birisi değilim. Saray’a değil, Mustafa Kemal’in Çankaya’sına oturacağım. Halktan birisiyim, halktan birisi olarak yaşamaya devam edeceğim.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Can Tanrıyar tutuklandı, Muhammed Yakut ile görüştüğü iddiası!

HIZLI YORUM YAP