Kadıköy'deki Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 33 kişiye tutuklama talep edildi | GÜNDEM
DOLAR

32,3918$% 0.21

EURO

35,0848% -0.08

STERLİN

41,0713£% 0.39

GRAM ALTIN

2.324,61%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,07

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Kadıköy’deki Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 33 kişiye tutuklama talep edildi

Kadıköy’deki Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 33 kişiye tutuklama talep edildi

Kadıköy’deki Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 33 kişiye tutuklama talep edildi, bir çok il ve bölgede Boğaziçi eylemleri devam ederken 33 kişiye tutuklama talep edildi. Konuyla ilgili bir çok öğretim görevlisi ise Melih Buluya sırt döndü, öğrenciler ise protestolarına devam etti.

Kadıköy’deki Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 33 kişiye tutuklama talebi

Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi protestolarında gözaltına alınan 61 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. 61 kişiden 33’ü savcılık ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. 20 kişi de adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanamasının ardından 4 Şubat’ta Kadıköy’de gerçekleşen protestolarda gözaltına alınan 61 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından otobüslerle getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi ve Eyüpsultan Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

61 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık, ifadelerinin alınmasının ardından 33 kişi tutuklama talebiyle, 20 kişi de adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

8 KİŞİ SERBEST

Savcılık, 8 kişi de ifade vermesinin ardından serbest bıraktı. Hakimliğe sevk edilen 53 kişinin nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorguları devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Alaattin Çakıcı’dan Melih Bulu’ya: Lütfen, sakın istifa etmeyiniz

HIZLI YORUM YAP