İşte Erdoğan'ın seçim kararını açıklayacağı tarih! | GÜNDEM
DOLAR

32,5337$% 0.09

EURO

34,8716% 0.2

STERLİN

40,7554£% 0.49

GRAM ALTIN

2.478,14%0,66

ÇEYREK ALTIN

4.236,00%0,65

a

İşte Erdoğan’ın seçim kararını açıklayacağı tarih!

İşte Erdoğan’ın seçim kararını açıklayacağı tarih! AK parti ve MHP üyelerinin seçim kararını alacağı tarih belli oldu, Millet ittifakı CHP,İYİPARTİ VE SAADET PARTİ ise konuyla ilgilenmediklerini seçim olursa hazır odluklarını fakat Erdoğan’ın seçim yapacak kişi olmadığını bu kararı verecek  kişi MHP lideri fakat onda ‘da seçim için karar vermesi imkansız demişlerdi.

Tele 1 sunucusu Can Ataklı, Korkusuz gazetesindeki bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Erdoğan’ın bir “erken seçim” değil, “baskın seçim” hazırlığı içinde olabileceğini ifade etti.

Erdoğan’ın kendi iktidarını 2023’e kadar sürdürmesinin mümkün olmadığını kendisinin de bildiğini ifade eden Ataklı şunları yazdı:

“KARARI YARIN VEREBİLİR”

Erken seçim Erdoğan için bir risk. Bu nedenle kimsenin beklemediği anda, koşullarını kendisinin belirleyeceği bir ‘baskın seçime’ gitmek zorunda…

Bana göre bu kararı yarın verebilir.

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nden çıkacak sonuca göre Erdoğan bir baskın seçim kararı alabilir.

Hatta bunun sinyalini dün Bakü’ye giderken verdi.

Erdoğan’ın bir baskın seçim zemini bulması için bugün ya da yarın bu zirveden “Türkiye’ye yaptırım” kararı çıkması gerekir.

Ayrıca böyle bir karar çıkarsa zaten seçimden başka şansı kalmaz.

Ancak şunu görmek gerek; Avrupa’dan gelecek böyle bir kararda, buna yeni seçilen Amerikan başkanının da destek vermesi, Türkiye de aksi etki yaratır ve milliyetçi duygularla Erdoğan’ın oyları artar.

Zaten bütün siyasetini, “Türkiye’nin dış düşmanları” algısı yaratarak “sert bir milliyetçi vatanseverlik” üzerine kuran Erdoğan da hiç tereddütsüz seçime gider ve yaptırımlara karşı, “Türkiye demokratik bir ülke, arkamda halkın yarısından fazlası var” der.

Böyle bir sonuç ister istemez Amerika ve Avrupa’ya da fren yaptırır.

Kaynak: Tele1

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Recep Koyuncu ile Meral Akşener’in fotoğrafı ortaya çıktı

HIZLI YORUM YAP