İstanbul'a meteoroloji bir kez Fırtına saatini açıkladı Dikkat edin! | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • İstanbul’a meteoroloji bir kez Fırtına saatini açıkladı Dikkat edin!

İstanbul’a meteoroloji bir kez Fırtına saatini açıkladı Dikkat edin!

2020 yılında olan felaketler devam ediyor, İstanbul’da olan fırtına ise şimdiden belli oldu belediyenin vatandaşları uyararak fırtına saatini açıklaması ve zaman,zaman duyuru yapılması ise vatandaşın bilinçlenmesine sebep oldu, bir çok Aktroll ise İstanbul’da yağmurdan sonra sel olacağını açıklaması ise vatandaşın tepkisine sebep oldu, Aktroller olarak bilinen sahte hesaplarla ilgili ne zaman işlem yapılacağı ise merak konusu
Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yarın sabah için beklenen sağanak yağışın saat 09.00’da başlayacağı, akşam 19.00’a kadar süreceği ve saat 14.00’dan sonra şiddetleneceği kaydedildi. Müdürlük, yarın için ‘turuncu’ alarm verirken sel ve baskınlara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Ekim ayına girilmesi ile birlikte, sıcak havalar da yerini yavaş yavaş soğuk havaya bırakmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan bilgiye göre Marmara Bölgesi’nde beklenen yağışların, yarın saat 09.00’dan itibaren başlayarak, etkisini perşembe günü 03.00’e kadar sürdürmesi bekleniyor. Trakya, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa’nın batı ilçelerinde beklenen yağışların şiddetli olacağı ve bu yerlerde dolu görülme ihtimaline karşı da turuncu kodla uyarı yapıldı.

“14.00-20.00 SAATLERİ ARASI FIRTINA ZİRVE YAPACAK”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın dolu beklenmediğini ancak etkili olacak yağış sırasında fırtına çıkabileceğini kaydetti. Vatandaşların sel ve baskınlara karşı tedbir alması gerektiğini kaydeden Müdürlük, dışarı çıkacak vatandaşların da yanlarına şemsiyelerini alması uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Yarın (Perşembe) Yağışın başlaması, 8-9’u bulabilir. Asıl aksiyon, 14-20 saatleri arasında. Dolu ihtimali yok denecek kadar az, beklentiye girilmemeli. Gök gürültüsü olabilecek. Yağış anında fırtına çıkabilir. 50-70 km arası hızla esebilir, hamleli rüzgâr. Cuma ve Cumartesi günleri, aralıklarla yağmur olacak, etkisini azaltarak, cumartesi sabah saatlerinde sona erecek yağmur. Daha sonra Afrika’dan bir sıcak atak var, bu sefer çok sıcak olmayacak. Kuraklık devam edecek. Bu sistemde, barajlar 50-100 kg yağmur alırsa ki, ihtimâller dahilinde. Şiddetli yağmura karşı, şemsiyenizi almayı unutmayın. 

İstanbul’da tahmin edilen hava sıcaklıkları ise şöyle:

8 Ekim Perşembe- Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı; en düşük 23, en yüksek 24 derece.

9 Ekim Cuma- Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı; en düşük 18, en yüksek 20 derece.

10 Ekim Cumartesi- Sağanak Yağışlı; en düşük 18, en yüksek 20 derece.

11 Ekim Pazar- Parçalı Bulutlu; en düşük 17, en yüksek 22 derece

Kaynak Yeniçağ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ankara bunu konuşuyor seçime mi gidiliyor?

HIZLI YORUM YAP