İstanbul Valiliği, Hanifi Zengin'in uyguladığı şiddeti 'orantılı' bularak soruşturmaya izin vermedi, Sosyal medyadan vali istifaya davet edildi | GÜNDEM
DOLAR

32,4125$% 0.15

EURO

35,0935% -0.12

STERLİN

41,5817£% 0.73

GRAM ALTIN

2.327,50%0,35

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,17

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • İstanbul Valiliği, Hanifi Zengin’in uyguladığı şiddeti ‘orantılı’ bularak soruşturmaya izin vermedi, Sosyal medyadan vali istifaya davet edildi

İstanbul Valiliği, Hanifi Zengin’in uyguladığı şiddeti ‘orantılı’ bularak soruşturmaya izin vermedi, Sosyal medyadan vali istifaya davet edildi

İstanbul Valiliği, Hanifi Zengin’in uyguladığı şiddeti ‘orantılı’ bularak soruşturmaya izin vermedi, Sosyal medyadan vali istifaya davet edildi.

İstanbul Valiliği, 20’nci Onur Yürüyüşü’nde kadın ve LGBTİ+ları darp ve tehdit eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında ‘soruşturmaya izin yok’ kararı verdi.

İstanbul Valiliği, 361 kişinin gözaltına alındığı 20’nci İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde kadın ve LGBTİ+ları darp ve tehdit etmesinin ardından, 11 kişinin avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundukları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında “soruşturmaya izin yok” kararı verdi.

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre Zengin’in soruşturulması ve yargılanması için İstanbul Valiliği’nin yaptığı araştırma sonucunda, kameralara yansıyan şiddet yok sayıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya imzalı kararda, 26 Haziran Onur Yürüyüşü’nde gözaltıla alınanların “kademeli ve orantılı güç” kullanırak gözaltına alındığı belirtildi.

Söz konusu kararda, 11 kişinin iddia ettikleri, darp, işkence ve kötü muameleye dair izlerin “sadece sözlü iddiadan” oluştuğu, bu bilgileri destekleyecek “belge ve görüntü” olmadığı ifade edildi.

Zengin’in soruşturulmasına izin verilmemesine 10 günlük itiraz etme süresi tanınan kararın sonuç kısmında şu ifadeler yer aldı:

“Hanefi Zengin hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerin Yargılanması Hakkındaki Kanunun 6. Maddesi gereğinde ‘souşturmaya izin verilmemesine’, disiplin yüzünden 7068 sayılı genel Kolluk Disiplin Hükümleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname kabul edilmesine dair kanunun 657 Sayılı devlet Memurları Kanunu’na göre, disiplin soruşturmasına konu olabilecek herhangi bir hareketine rastlanmadığından ‘disiplin soruşturması açılmasına gerek olmadığına ve dosyanın işlemden kaldırılmasına, kararın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na tebliğine karar verildi”

‘HANİFİ ZENGİN’İ AKLAYAMAZSINIZ’

İstanbul Valiliği’nin Zengin hakkındaki kararına, kadın ve LGBTİ+ örgütleri ile basın meslek örgütleri başta olmak üzere tepki gösterildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Emniyet Müdürü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin, İstanbul’da düzenlenen 20’nci Onur Yürüyüşü’nde kadın ve LGBTİ+ları darp ve tehdit etmiş, görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Kadın ve LGBTİ+ akvisitlerinden oluşan 11 kişi avukatları Deniz Bayram ve Hatice Tuba Yılmaz, Gülyeter Altepe aracılığıyla, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na, 7 Temmuz 2022’de Zengin hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılık, 11 kişinin başvurusundan yaklaşık bir ay sonra İstanbul Valiliği’ne başvurmuş soruşturma izni istemişti. Ancak, Valilik, 22 Eylül Perşembe günü başvuruculara tebliğ ettiği kararda, “Zengin’in soruşturmasına izin vermediklerini” açıkladı.

GAZETECİLERİ DE TEHDİT ETMİŞTİ

Öte yandan Zengin, sağlık emekçilerinin görevi başında öldürülen doktor Ekrem Karakaya için 7 Temmuz’da yaptıkları eylemi takip eden gazetecileri de tehdit etmişti.

Zengin, doktorların eyleminde kameraman Bilal Meyveci’yi “Çektin mi, ayağına bastığımı çektin mi? Ayağına bastığımı çektin mi, çekmediysen sonra görüşürüz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Birgün

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Aydın’ın Söke’de bir kamyon dolusu düzensiz göçmen!

HIZLI YORUM YAP