İskilipli Atıf'ın vatana ihaneti! | GÜNDEM
DOLAR

32,3373$% 0.25

EURO

34,9776% -0.46

STERLİN

40,9367£% -0.34

GRAM ALTIN

2.310,44%1,46

ÇEYREK ALTIN

3.976,00%0,29

a

İskilipli Atıf’ın vatana ihaneti!

İskilipli Atıf’ın vatana ihaneti! Bir çok radikal İslamcı ve ılımlı İslamcı, ehli tarikat ehli kişilerin parlatmaya çalıştığı İskilipli Atıf.. duyacaklarınız sizleri rahatsız edecek bir yandan ‘da bir hainin nasıl temize çıkarılmaya çalışıldığını göreceksiniz.

Hazırsanız başlayalım..

Şapka kanunu yüzünden idam edildiği iddia edilen İskilipli Atıf gerçekten şapka yüzünde mi asıldı?

Annesi nazlı hanım , babası Mehmed Ali Ağ olarak bilinir. Eski meclis binası önünde olan medyadan da asılarak idam edilmiştir..

Bakalım İskilipli Atıf kimler berabermiş..

  • Mustafa Sabri
  • Geyveli İbrâhim Hakkı
  • Abdülfettah
  • Mustafa saffet
  • Said Nursî

Cemiyet-i Müderrisin kurucu 2. başkanı ve üyesidir. İskilipli..

Mustafa Sabri şeyhülislam olunca İskilipli Atıf başkan oldu.

Cemiyet ismini

Teâli-Πİslâm Cemiyeti olarak değiştirdi..

Hilafet yanlısı gazetelerde yazılar yazmıştır. Milli mücadele karşıtı bildiriler yazmıştır. Yunan uçakları tarafından dağıtılmıştır, Anadolu’ya gelmiştir. Bazı kesimler atılmadı mührü yok dese ‘de bildirilerinden anlaşılacağı üzere, milli mücadeleye oldukça karşı yazılar yazmıştır. İhvancı ve radikal İslamcı İskilipli Atıf..

O belge..

İskilipli Atıf vatana ihanet belgesi

Kısaca özetlemek gerekirse belgede şunlardan bahseder, padişaha karşı gelmeyin, bu Allah’ın emdir, sizi kandırıyor, savaşmayın, kuvveyi milliyetçi olmayın, savaşa girmeyin kazanamayız, Selanik dönmeleri ile birlikte olmayın, onların bedenini kaldırın, bu Allah’ın emridir. ..

Bu fermanda aynı zamanda Milli mücadele içinde olan kişilere karşı durulması gerektiğini, onlarla birlikte asla olunmaması gerektiğini onların yenildiğini, korkup kaçtığını onların yüzünden İstanbullun İngilizlere verilebileceğini yazarken, bu ferman padişahın fermanındır, Allah’ını, peygamberini ve padişahını seven bu tarafa gelsin yazıyor.

Bildiri için İskilipli Atıf yazmadı kabul etmedi tensip etti denilse ‘de gerçek ortaya çıkıyor ve, bildiri tarihi dağıtımı 25 eylül 1919 tarihinde yayınlanıyor, tensip ettiği tarih ise 13 ay sonradır. 

Rahip Frew ile yakın ilişkilerimde var elbet.. onu unutmamak gerekiyor.  İngilizlerden sayısız defa destek ve para yardımı almıştır. Kısacası halkın bilinçli olmasını engellemek gibi görevler edinmişlerdir.

Türklükten istifa eden , tövbe eden Mustafa Sabri ile iş yapmıştır.. 1925 yayınlanan içişleri kararı ile Giresun’da yargılanmış şapka kitabı yüzünden ve beraat etmiştir, yani bir grup radikal İslamcı, ılımlı İslamcı, ihavancının dediği gibi şapka yüzünden idam edilmemiştir. Kitabı dağıtmaması için ‘de ikaz edilmiştir, Fakat bu ikazı dikkate almamış Anadolu’da dini kullanarak, halkı kışkırtmaya devam etmiş, kitabını ‘da dağıtmıştır

İngilizler ile iş birliği yaparak istiklal harbine ‘de karşı çıkmıştır. Milli mücadeleyi önlemeye gayret etmiştir.

O zaman ki yasalara göre de Vatan’a ihanetten idam edilmiştir.

Tüm bunlara rağmen İskilipli atıf hain mi , değil mi kararını siz değerli okurlar verecektir. Fakat dikkat edilmesi gereken ise, milli mücadeleye karşı olanların gayretlerinin kime yaradığını çok iyi bilmeniz gerekiyor.

Atalarımız ve o gün bu topraklarda yaşayan namuslu yurttaşların ölümüne seyirci kalmadan canlarını hiçe sayanlara selam olsun, onlar olmasaydı bugün bu topraklarda maalesef tarihi kitaplara konu olacak güçsüz ve aciz bir toplum olacaktık..

TABİKİ TÜRK VE ATATÜRK, İSLAM DÜŞMANLARININ kaynakları var onların kaynakları ‘da kendi yazmış oldukları romanlar ve günlükler, yakın zamanda göreceksiniz ki bu İskilipli vatan hainini şeyh, hoca ilan edenler olur, genel olarak edenler var mı elbette var, fesli giller ve ismailağ cemaati ,nur cemaati bu vatan hainini hoca sanalar..

Sorsan başlarında şeyh var, Allah aşkına ne şeyhi alayı Güleni peygamberler görüşüyor diyenlerin ta kendileri, bunlar daha burnunun ucunda olanları göremiyor ki geçmiş tarihi doğru göstersin.

Son olarak

vatana ihanetin nedeni olmaz bedeli olur…

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İskilipli Atıf Hoca’yı Aklayıp temize çıkartan Belge hangi sebep ile Görmezden Gelindi veya getirildi !?

HIZLI YORUM YAP