İskilipli Atıf şapka yüzünden mi asıldı? | GÜNDEM
DOLAR

32,5968$% 0.35

EURO

34,8094% 0.14

STERLİN

40,3863£% -0.57

GRAM ALTIN

2.508,64%0,99

ÇEYREK ALTIN

4.277,00%0,69

a

İskilipli Atıf şapka yüzünden mi asıldı?

Bugün bir köşe yazdım aman Allah’ım irileri çıldırmış vay sen hocaya nasıl böyle dersin, sen Kemalist birisin sen her şeysin vs..

O yazı şu yazı

İskilipli atıf neden idam edildi

Arkadaşların zoruna gitmiş bana belge ile cevap vermişler, Mustafa Armağan

bey efendi

yani yazıyı okurken çok güldüm, birde bizim kurucumuza gaz vermiş sana belge göndriyorum diye sayın Mustafa Armağan bey yaşınız benden büyük saygımız var ama o işler değişti, o devir bitti, senin kayunakların çürüdü ama sen uyuya kaldığın için halen bir deliye bir kürdistan sevdalısının yazılarını değiştirip dergiler alıp yayınlamaya oldukça heveslisin

Bir sorum var sana sonra konuya gericem, Mustafa Armağan kaynak olrak gösterdiğin belgelerin aslı bir Kürdistan sevdalı kaynağı olduğunu hiç incelemedin mi? Hatta o kişi adını vermiyorum araştır biraz arkadaş yaşınız da oldukça müsait bu devletten intikam alacağım diyen kişinin yazıları ve belgeleri sizi ne derece mutlu ediyor.

Konu şu şapka yüzünden asılmış İskilipli Atıf hoca denen kişi?

efendim istiklal mahkemesinden belgeleri varmış, yok yaw bah hele sen, iyi hatırlıyorum ben o olayı, hatta bir manyak çıkıp eskiden yani yakın tarihte bu konuyu meclis arşivinden alıp yayınladı, tabiki millet işine gelene inandı okumadı bile ama eğer mecliste bir arşiv açılıyor ve okunuyorsa bu ülkenin derini onu bulur görür, fotokopisini çeker kendinde bekletir, yani kısacası Atıf denen kişi şapka yüzünden asılmadı, araştırsanız mahkmede o yazdığı, yani şapka meselesi soruluyor neden yazdığına dair çünkü şapka takanlar haram işliyor dediği var, kendi yazısı benim değil. Fakat asıl meselenin o olmadığını o zaman ki kişilerde bilirler, Atıf denen zatın asılışı mücadele yıllarında devletine ve halkına verdiği zarardır. Şapka yüzünden asıldı diyen bir kürdistan sevdalısının romanına inanıyor nasıl mı?

Efendim 100.000 kişi ölmüş o yıllarda sonra bu sayı indi 70.000 sonra 50.000 vs derken kaldı orada bir kaç sene sonra yok diyecekler ama biz belirtelim 100.000 kişi ölmediği gibi 50.000 kişide ölmedi.

 

15 Temmuz olaylarını hatırlayın insanlar mücadeleyi sadece fetö ile değil dış güçlerlede ediyordu bildiğimiz doğru mu? Bu olayda bir hoca çıkıp Kaderinize boyun eğin müslümanlar, evinize dönün, unutmayın ABD ve ingiltere bizim dostumuz daha özgür yaşayacaksınız bu ülkede dese ve bu olay yani 15 temmuz 1 ay sürse ve sokaklarda birileri ingilizlerle savaşmayın dese din kardeşimiz dese inanırmısınız?

İnanmayız değil mi?

İşte Atıf’ta aynısını İngilizlerle yaptı, milletin mücadele sırasında verdiği davada o şehitlere dil uzatacak kadar alçak bir kişiydi.

İstiklal Mahkemesinde tutanakları mecliste gidip bakın, İskilipli şapka yüzünden değil vatanına ihanet ettiği için idam edildi. İngilizlerin kurduğu bir cemiyetin başkanı olduğu için halkı Anadolu’da dergahlarda kalın diyen adam, İngilizler bizim dostumuz diyen kişi. ölünün arkasından konuşmam ama Mustafa Armağan bey bir delinin bir hainin ve şiir yazarının romanlarını kaynak göstermeye utanmıyor musunuz?

Tarih bilginiz yetersiz diyelim efendi tamam, bir gazeteci meclise gidip arşivleri isteyemez mi? Mesela ben sana yol göstereyim murat bardakçı beyi arayın konuşun bir, o bu konuda yani mecliste eli uzundur ve o konuda fikir sahibidir azda olsa. sadece olayın şapka yüzünden olmadığını buna sorun, ikinci olarak başka bir kaynak daha vereyim yazının sonunda..

Diyeceksin ki yazıda olduğu gibi Giresun da vs bazı şehirlerde ayaklanma olmuş doğru olmuş mesela bu isyancıların o şehirlerin insanı olmadığı da kayıtlara geçmiş hadi bunu da araştırmadın yada araştırma gereği duymadın Mustafa Armağan ya sen nasıl bir gazetecisin ki araştırmadan yazı yazıyorsun bir ayyaşın, romanını tarih belgesi gibi yayınlamak ne bileyim bu devirde komik değil mi sence?

İskilipli Atıf denen kişinin kadın düşmanlığını bilmeyen de yok ben olsam biraz araştırıp yazarım, hadi bunu yapmadın yazdığı  kitapları dahi okuyamadın ve ulaşamadın mı?

Şimdi sana bir resim atayım bu adamın kim olduğunu araştır, yani bir millet yedi düvele savaşırken nereye kaçmış bir bak bakalım

hain hoca

 

Yani Atıf Mustafa Sabi ve Sait Molla’nın kankası.. ikisini anlatmaya gerek yok aynı cemiyet için de Rahiplerle iş birliği yapan kişiler değil mi bunlar. Yani kadınların meme uçları dahi kesilirken, hamile kadınlar süngü ile ölürken bu övdüğün sarıklı hainler onlar bizim dostumuz diyor, hiç mi utanma yok  yaşından utan!

Yazınıda belirtiğiniz kişilerin hiç birisi o yörenin halkı olmadığı gibi ingilizlerin oyununa maşa olmuş kişilerden başkası değil.

Bir daha ders vermeye gelirsen çok sevdiğin hocanın kitaplarını da okuyup öyle gel. ben sana bir sır vereyim bugün beğenmediğimiz ve toplumda dışlanan hocalardan daha alçaktı ATIF.

Toplum dahi bu adama sahip çıkmamış hadi Cumhuriyeti geçtim onlar bile sahip çıkmamış bir adama ingilizler  sahip çıkıyor. diyeceksin ki efendim Atatüğrkte yahudi ailelerin ve ingiliz ajanıydı, yaw he he ingiliz ajanı olduğu için bu milleti ve istanbulu tekrardan kurtulmasına vesile oldu önderlik etti. Hatırla ingiliz donanmasının savaşamadan nasıl kaçtığını ben sana anlatayım ingiliz donanmasının planlarını bilen Mustafa Kemal savaşmak için hazırdır, lakin ingilizkomutan kendi devletine savaşırsak çok sayıda kayıbımız olur ve askerlerimizin tamamını kaybedebiliriz savaşacak bir alan burada mümkün değil dediği halde savaş komuta gelmesine rağmen ben bunca askerin ölümüne sahip olamam, Atatürk ile karşılaşır ve bizimle savaşacakmısınız diye soraringiliz..

Mustafa Kemal Atatürk savaşın olup olmayacağına siz karar vereceksiniz, biz hazırız dediği an savaşmadan arkasına bile bakmadan kaçarlar..

Yani İstanbul sokaklarında gezen ingilizleri görme merakınız mı depreşti anlamadım ki?

Ülkesine ve milletine kim sırt dönüyor ve dini buna alet ediyorsa haindir. Knedi haniliği bir önceki yazıda olan dergide mevcuttur. arkadaşları ve meclisi buna kanıttır. İstilal mahkemesi tutanakları meclisde buna kanıttır. Yetmedi mi gel beraber gidelim sana ben anlatayım.

Tekar ediyorum bu milletin duygu ile oynayan ister hoca olsun ister kim olursa olsun, ölümlere seyirci kalıp teslim olun diyenler vatan hainidir

Şapka kanunu İskilipli atıfın yazdığı yazılardan sonra çıkan bir yazı olduğu için ölüm sebebi olmayacaktır, ama soruldu mu bu tabiki soruldu.

Ayrıca türban ile baş örtüsü hakkında bir cevap vereyim sana, türban siyasal İslamcıların getirdiği bir olaydır, başörtüsü ise bizim atalarımızın yani babaanne, Büyükanne kullandığıdır. Şimdi bunu neden yazdım diyeceksin ki şapka kanunun da var bu he var var olmaz mı ama nerede var mecliste var. O zaman öyle karar alınmış isteyen istediğini yapsın denilmiş, doğrumu yanlış mı o zamanlar insanlar neler yaşadı tam olarak senin yaşın yetmez bilmeye ayrıca bir sır vereyim siyasal İslamcıların çıkardığı bir roman ile geldi bu ülkeye türban adı.. bay çok bilmiş..

Ben sana kaynak vereyim de bir ara bakarsın

Mahfil ve Alemdar’da çıkan bazı yazıları bir araya getirilerek Frenk Mu-kallitliği ve İslam adıyla Sadık Al bayrak tarafından yayımlanmıştır (İstanbul 1976 ). Ayrıca Frenk Mukallidliği ve Şapka’nın dışındaki bütün eserleri ve yazıları İski­lipli Atıf Hoca Nasıl İdam Edildi? (İs­kilipli Atıf Efendi ve Tüm Eserleri; haz. Sadık Hocaoğlu, istanbul, ts .) ve yazma halindeki Mülteka tercümesi İslam Fık­hı altında yeni harflerle neşredilmiştir

Yazılarını okumak için oku bakim evladım, oku bakayım evladım..

Sen sandın ki bu araştırma yapmaz, bizim yazılarımızdan etkilenir ve kaynaklara bakmaz. efendi kaynakların yanlış, romanlardan aldığın bilgileri kaynak diye vermişsin.

Bu iş şuna benziyor, Hz. Muhammed s.a.v şöyle demiş Türklerle savaşmadan kıyamet kopmaz hadis no 32103923 bilmem xxx gibi şimdi kaynak sağlam bir adam yazdın mı herkes yutar değil mi.. la olum biz yutar mıyız bunu biz yirmiyiz olimm ne kimsin? Lütfen site sahibin de kafasını karıştırma. Sizin numaralarınız bize sökmez, benim yöneticim kardeşimdir zaman, zaman ters görüşlerimiz olsa da devletini seven birisidir, devletini seven ve hizmet eden adama bir vatan hainini övmeye senin cürmün yetmez, o fetöcü müptezellerin uydurduğu İslamcı ve İngiliz cemaat anlayışını bu millet yemez yaşından utan.

Mahfil kendi dergisidir oku bakayım. Hoşuna gidecek mi bu yazılar

Şimdi sana bir kaç örnek daha vereyim meclis kürsüsü içinde Atıf için dua edenlerin çoğunun fetö den yargılandığını  biliyormusunuz?

Araştır bakalım kimler var. O kürsülerde, neden mi söylüyorum bunu çünkü fetö denen vatan haini itin öğretileridir ATIF! Atıf’ı sev Cumhuriyete ve atalarını kötüle, kardeşim biz demiyoruz hatasızlardı, tabiki hataları olacak, Allah c.c den başka her şey hata yapabilir.

Fethullah gülen denen terörist ne kadar vatan hainiyse İskilipli atıf da o kadar haindir!

Şimdi bu kaynakları araştırıp bir yazı yazda beni çürüt ama meclisten bak kaynakları tek,tek verdim yorulma diye. sende beni çürüt şimdi yazıma adam gibi cevap verene kadar yıkıl karşımdan!

Rahip Frew denen kişilerle bu milletin aklını ve dini bulandırmaya kimsenin gücü yetmez.

Ersoy. K

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İskilipli Atıf Hoca efendi gerçekleri ? Kimler neden astı ?

HIZLI YORUM YAP