İngiltere : Uygur Türkleri korkunç hak ihlalleriyle karşı karşıya ! | GÜNDEM
DOLAR

32,4134$% 0.17

EURO

35,0097% -0.26

STERLİN

41,1891£% 0.4

GRAM ALTIN

2.328,83%0,40

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,17

a

İngiltere : Uygur Türkleri korkunç hak ihlalleriyle karşı karşıya !

İngiltere : Uygur Türkleri korkunç hak ihlalleriyle karşı karşıya !

 

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab Çin’in Uygur Türklerine yapılan zulme karşı ” korkunç” hak ihlaleri olarak dile getirdi. Çin’in yaptığı zülme karşı bu sefer İngiltereden Çin’e uyarı geldi .

İngiliz Dışişleri Bakanı Raab , “Uygurlara karşı ağır ve korkunç insan hakkı ihlallerinin devam ettiği çok açık, bu yüzden Cenevre’de 27 ülkeyle birlikte Çin’e, Uygur azınlığa ve Hong Kong’a yönelik ihlalleri durdurma çağrısında bulunduk” ifadelerini kullandı.

Çin, yaptığı zulümleri inkar etti !

Pekin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming ise Uygur Türkleri’nin  mutlu mesut  şekilde yaşadığını ve Çin’deki diğer etnik azınlıklarla ile birlikte aynı muamele gördüğü yalanını yüzü bile kızarmadan söyledi.

Çin’in özellikle son yıllarda Doğu Türkistan‘daki Uygur Türklerinin kimliklerine , kültürlerine ve nüfusuna yönelik insan dışı muamelelerine , insan  hakkılarının işgence ve benzeri türlerde hiçe saymasına uluslararası kamuoyu tarafından artık sıkça dile getirilir hale geldi. Pekin’in vahşi yönetimi ise iddiaları inkar etmeye uluslar arası toplumu aptal yerine koymaya devam ediyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

15 Temmuz anma törenlerin de Erdoğan’dan tarihi mesajlar !

HIZLI YORUM YAP