İndirim beklerken zamlar yine yeniden geldi! Her yerden fiyat artış var haberleri rapor ediliyor ! | GÜNDEM
DOLAR

32,3660$% 0.14

EURO

34,9731% -0.31

STERLİN

40,9640£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,15%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.990,00%0,10

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • İndirim beklerken zamlar yine yeniden geldi! Her yerden fiyat artış var haberleri rapor ediliyor !

İndirim beklerken zamlar yine yeniden geldi! Her yerden fiyat artış var haberleri rapor ediliyor !

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı TL’yi teşvik paketi programının hemen ardından dolar kuru çok sert sert düşüş yaşarken doğal olarak vatandaştan çarşı pazarda bir indirim beklentisi doğdu ancak bazı satıcılar indirim yerine zam yapmaya devam ediyor bilgisi ve haberleri her yerden ortaya çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan TL’yi teşvik programı sonrası dolar kurundaki büyük balon patladı. Başkan Erdoğan’ın açıklamasıyla 18 TL seviyelerinde dolaşan dolar kuru Erdoğan’a güveni de tekrar test ederek real piyasa anında 11 TL seviyelerine kadar düşürdü. Halk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenerek Dolarlarını bozularak TL’ye çevirdi.

Dolardaki sert düşüşünün ardından doğal bir süreç yaşanarak vatandaş fiyatlarda indirimler beklerken, tekrar zam yapıldığı bilgisi haberlere yansıdı. Doların artışında öğle vakti kapılarını kapatıp fiyat artırımına giden firmalar resmen ÖLÜ taklidi yaptılar…!

İNDİRİM BEKLERKEN ZAM YAPIYORLAR

Hem devletten hem de vatandaştan gelen indirim çağrılarına sessiz kalan bazı satıcılar, bırakın indirim yapmayı zam yapamaya devam ediyor.

Sosyal medyada bir çok kullanıcı halen her gün artan fiyat etiketlerinin fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyor.

Örneğin dolardaki düşüş şeker fiyatlarında indirim beklenirken 5 kilogramlık toz şeker market raflarında 35 TL’den 45 TL’ye çıktı. Fiyat etiketi üzerindeki fiyat değişim tarihin ise 24 Aralık olduğunu belirtelim.

DOLAR DÜŞÜYOR YUMURTA YÜKSELİYOR

Bir çok üründe fiyatlar artmaya devam ederken, yumurta fiyatlarına üst üste zam yapılıyor. Son bir haftada bazı marketlerde yumurta fiyatları 3 kez zamlandı.


DENETİMLER ARTTI CEZA YAĞIYOR

Öte yandan Fahiş fiyat artışları ve stokçuluk uygulamalarına yönelik denetim ve incelemelerde bulunmak üzere kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, cuma günü toplanarak yapılan denetimler ve vatandaş şikayetlerini masaya yatırdı.

Kurulun marketlere yönelik yaptığı denetimlerde bazı marketlerin ürün alış fiyatları artmamasına rağmen bazı ürün gruplarında yüzde 20’leri aşan oranlarda sebepsiz yere zam yaptığı tespit edildi.

Marketlerin beyaz et, kırmızı et, tavuk kanadı, beyaz peynir, kaşar peyniri gibi ürünlerde alış maliyetleri artmamasına rağmen yaptıkları zam oranlarının ticareti bozucu ve vatandaşı mağdur edici faaliyet olarak değerlendirildiği belirtildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yunanistan’da PKK ve FETÖ aynı kampta hem hal oldular !

HIZLI YORUM YAP