İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: 'Milletimize güzel haberimiz var'... | GÜNDEM
DOLAR

32,3778$% 0.17

EURO

35,0390% -0.19

STERLİN

40,9914£% 0.2

GRAM ALTIN

2.324,77%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.005,00%-0,26

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: ‘Milletimize güzel haberimiz var’…

İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: ‘Milletimize güzel haberimiz var’…

Şerefli Milli İstihbarat Teşkilatımız MİT, Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da düzenlediği efsane niteliğinde ki operasyon da terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Kamışlı eyalet yöneticisi Muhsin Yağan’ı etkisiz hale getirerek sarı poşet yerleştirmiştir. Bakan Soylu da Tendürek Dağı’nın teröristlerden tamamen temizlendiğini ” Milletimize güzel haberlerimiz var ” diyerek duyurdu…

Sınır ötesi ve yurt içinde teröristlere karşı operasyonlar hız kesmeden devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tendürek’in PKK’lı teröristlerden tamamen temizlendiği açıkladı.

TENDÜREK İLK KEZ TERÖRDEN ARINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sivil Toplum Kuruluşları Akreditasyon ve 500 Destek AFAD Gönüllüsüne Sertifika Töreni’ne katıldı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, “Öncelikle kahraman jandarmamıza, emniyetimize minnetlerimizi ifade ediyoruz. Eren-32 Abluka operasyonunda bundan iki gün önce, 3 teröristten biri ölü, 2 yeşil kategori sağ olarak ele geçirildi. Ardından ele geçirdiğimiz teröristlerin de yer göstermeleri neticesinde 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece Tendürek Dağı ilk kez terörden arındı. Geçen kıştan hemen önce Tendürek dağının en tepesine bir üst bölgesi kuruyoruz. Yolunu yapmıştık, çalışmalar tamamlandı. Gerek göçmen kaçakçılığı olsun gerek sınırdaki kaçakçılığı olsun, gerek uyuşturucu kaçakçılığı olsun bütün bunları engelleyebilecek çok güçlü bir üst bölgesini orada tuttuk. Üst bölgesinin yapımı 2 ay içerisinde bitecek. Amanoslar tamamen temizlenmişti, Hatay’dan Adıyaman’a kadar büyük bir hattan bahsediyoruz. Yakın zamanda inşallah önemli bir yerin temizlenme haberini vermek nasip olur. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir mücadele ortaya koyuyor” dedi.

BAKAN SOYLU: BİRİ TURUNCU, BİRİ GRİ KATEGORİDE TERÖRİSTLER ETKİSİZ!

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığınca J-SİHA destekli olarak icra edilmekte olan EREN Abluka-32 Şehit J.Uzm.Çvş.Mustafa YILDIZ 2022-217 operasyonu kapsamında, 16 Ağustos’ta  Çaldıran ilçesi kırsalında bölücü örgüt mensupları  ile çıkan silahlı çatışmada 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Böylelikle 16 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla Tendürek Dağı Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarından tamamen temizlenmiş oldu. 

 Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden biri Terör Arananlar Listesi’nde  Turuncu Kategoride yer alan Evindar kod adlı Tuğba Tambahçeci olduğu tespit edildi. 

Teröristin; 

– 15 Eylül 2016 tarihinde Doğubayazıt ilçesi Gökçebudak köyünün Küçük tepe Tendürek Dağı istikametinde bulunan Karakuş Tepe Üs Bölgesine saldırı olayına katıldığı, 

 – 10 Mayıs 2017 tarihinde Doğubayazıt-Çaldıran Karayolu Yılanlı Tepe Üs bölgesine yakın bir mesafeye yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucu 1 personelin şehit edilmesi ve 2 personelin yaralanması eylemine katıldığı, 

-2016 yılından itibaren Tendürek Dağı bölgesinde yapılan eylemlerin tümüne katıldığı belirlendi. 

Etkisi hale getirilen diğer teröristin ise Eylem kod adlı Devlet Taşir olduğu, Terör Arananlarda Gri Kategoride yer aldığı tespit edildi.

MİT’TEN KAMIŞLI’DA OPERASYON

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerine yönelik sınır hattındaki çok sayıda terör eyleminin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirtilen Yağan’ın, Kamışlı’da olduğu belirlendi.

Bunun üzerine bölgeye operasyon düzenleyen MİT, terörist Yağan’ı etkisiz hale getirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YA 1990’DA KATILMIŞTI

Terör örgütü PKK’ya 1990’li yıllarda katılan terörist Yağan, Şırnak kırsalındaki terörist faaliyetinin ardından Irak’ın Kandil, Zap, Gara, Metina ve Mahmur’un yanı sıra İran’ın Kelareş bölgesinde sözde sorumlu düzeyinde faaliyette bulundu.

Son olarak 2020 yılında örgüt elebaşlarından Murat Karayılan’ın talimatıyla Suriye’nin Kamışlı bölgesine gönderilen Yağan, burada sözde Kamışlı eyaleti yöneticisi olarak görev yürütüyordu.

Terör örgütünün sözde üst düzey sorumlularına yönelik operasyonlarını hızlandıran MİT, son olarak 6 Ağustos’ta Suriye Kamışlı’da örgütün Amude-Derbesiye eyaleti genel sorumlusu İran asıllı “Rezan Cavit” kod adlı Yusif Mehmud Rebani’yi etkisiz hale getirmişti.

PENÇE-KAPLAN BÖLGESİNDE 3 TERÖRİST

Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kaplan bölgesinde tespit edilen 3 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.

5 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ!

MSB: Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine taciz ateşi açan ve saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 5 PKK/YPG’li terörist, ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hâle getirildi. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Reis Sedat Peker 75 tweet attı…! Ortalık karıştı…

HIZLI YORUM YAP