İBB'nin MHP'li belediyeye hibe ettiği 50 at kayboldu soruşturma açıldı! | GÜNDEM
DOLAR

32,3237$% 0.21

EURO

35,1211% -0.03

STERLİN

41,0276£% 0

GRAM ALTIN

2.297,01%0,87

ÇEYREK ALTIN

3.947,00%-0,53

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • İBB’nin MHP’li belediyeye hibe ettiği 50 at kayboldu soruşturma açıldı!

İBB’nin MHP’li belediyeye hibe ettiği 50 at kayboldu soruşturma açıldı!

İBB’nin MHP’li belediyeye hibe ettiği 50 at kayboldu soruşturma açıldı! Çip takılan atların kaybolması üzerine İBB MHP2li belediyeden atların nerede olduğunu sordu, atların ise akıbeti hakkında bilgi vermeyen belediye için İBB suç duyurusunda bulundu, soruşturma kapsamında atların nerede olduğu ortaya çıkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Adalar’dan toplayıp MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi’ne hibe ettiği 50 at, üzerlerindeki çiplere rağmen kayboldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar’da yeni bir düzenlemeye giderek atlı fayton uygulamasına son vermiş yerine elektrikli faytonları getirmişti. Emekliye ayrılan atlar da çeşitli kurumlara sahiplendirilmişti. İBB’nin Adalar’daki fayton esnafından aldığı 1.177 attan 50’si de MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi’ne hibe edilmişti. İki belediye arasında geçen yıl ekim ayında taşıma devir sözleşmesi imzalandı ve atlar Dörtyol ilçesine götürüldü. İBB’nin hibe ettiği 50 ata kaybolmamaları için çip de takılmıştı, ama bir süre sonra atların kaybolduğu ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Hatay Dörtyol’da yaşanan bu olumsuzluktan haberdar oldu. İBB’nin atların akıbetine ilişkin yazısına MHP’li Dörtyol Belediyesi’nin yanıt vermemesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. KRT TV’den Çağdaş Ulus’un haberine göre, savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatırken, atlardan sorumlu Dörtyol Belediyesi personelinin ve belediye yetkililerinin ifadesi alındı. Dörtyol Belediyesi’ne teslim edilen ama üzerlerindeki çiplere rağmen kaybolan 50 atın akıbeti, savcılık soruşturması sonucunda ortaya çıkacak.

Kaynak: t24

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

‘Kayıp’ 43 kişi soruşturmasında Vali Yardımcısı ve iki müdür görevden alındı ülkeden gidip dönmeye Ak partililer!

HIZLI YORUM YAP