Hz. Muhammed s.a.v efendimize hakaretlerin artış sebebi nedir? | GÜNDEM
DOLAR

32,3388$% 0.17

EURO

35,2131% 0.06

STERLİN

41,1674£% 0.05

GRAM ALTIN

2.246,47%0,15

ÇEYREK ALTIN

4.074,00%0,02

a

Hz. Muhammed s.a.v efendimize hakaretlerin artış sebebi nedir?

Hz. Muhammed s.a.v efendimize hakaretlerin artış sebebi nedir sebebi bizleriz..

Soru aslında çok açık, binlerce Müslüman’ın gönlünü yaralayan bu olay günümüzde oldukça yaygındır. Bir çok batı ülkesinde dergi ve kitaplara konu olan olayların daha öncesine bakmadan geçiyoruz. Birçok kişi ile konuştum ve istişare ettiğimi gönülden söylemek isterim.

Öncelikle dünyanın bir çok kesiminde olan olayların sebebi maalesef müslüman coğrafyası dediğimiz yerde olan kısır döngü ve sistemdir.

Kıymetli kardeşlerim, değerli okuyucularımızın da dikkatini vermesini istediğim konu şu, sizler Hz Muhammed s.a.v efendimize hakaret edilmemesi hususunda ne yaptınız? Dini yani hak sahibi, kitabın sahibini nasıl anladınız ve anlattınız ve nasıl yaşadınız?

Öncelikle Hz Muhammed sav hayatına göz atmakta fayda var, onu inkâr edenler asla onun yalan söylediğini bildirmedi, onun asla haksızlık yaptığını dile getirmedi, çünkü o ahlaklı ve onur sahibi bir hayatı zaten vardı.

Müslüman coğrafyasında yaşayan insanların hal ve hareketlerini izlediğimiz zaman hoş olmayan görüntüler bir yana, adalet sistemi maalesef çökmüş durumdan ibaret olduğunu göreceksiniz.

İslam’ı ve Kur’an’ı Kerim’i hiç okumayan insanlar dışarıdan baktıkları için haliyle sizinle ve sevdiklerinizle alay ederler. Suç önce bizde, sonra onlarda. Onlar bunu isteyerek yapmıyor, sizin yapmış olduğunuz davranışlar ile hüküm veriyorlar.

Örneğin haksız kazanç elde eden bir kişi sizin müslüman olduğunuzu bilse, bu nasıl bir dinki haksızlık yaparak yaşamaya çalışıyor diye soracaktır.

Diğer bir örnek ise halkı fakirlik içinde yaşarken kendisi keyif ile tatlı sözlerle yaşayan insanların çoğunluğu olduğudur.

Maalesef dinimize sahip çıkamadık, bu neticede sevgililer sevgilisi Hz Muhammed sav efendimizede sahip çıkamadık.

Tüm bu acı gerçekler müslüman coğrafyası içinde olduğu durumların ta kendisidir.

Osmanlı ilk zamanı içinde adaleti ile binlerce kişiyi İslam dinine soktu. Çünkü adalet mülkün temelidir.

Safafiler Devletleri için adalet sistemi o kadar eşit olduğu zaman binlerce farklı dine mensup kişi ve dinsiz isterek o dine geçti ve onlar için savaştı ölümüne yine etkilendikleri ilk olay devletin sahiplerinin zenginliklerini herkesle eşit şekilde paylaştığı o andı.

Şimdi dönüp arkamıza bakalım, biz bunlardan hangisini yapıyor ve hangisine sahip çıkıyoruz..

Ne adaleti, nede Allah’ın rızkını paylaşmayı bilemedik.

Dilimizden dualar eksik olmaz lakin bu işin sorumlusu hepimiz değilde batı mı?

Allah bizleri af etsin. Hidayet versin.

Kendisi doğru olmayan kişilerin hal ve toplum önünde olan kişilerin özelikle dikkat etmeleri gerekir. Söz ile din sahibi olunmaz, okumak,yazmak ile ilim sahibi olunmaz öyle ise her gördüğün olayların sahiplerinin yaşantısına bakmak bize lütuf olduğu kesin.

Fransa yada başka bir ülke dilediği gibi konuşsun biz hayatımıza onların sözü ile değil, din sahibi sözü ile yaşamak gayesinde olmalıyız.

Yoksa bugün olanlar yarın daha şiddetli olacak sebebi de bizim iki yüzlü oluşumundan başka birşey değil.

Ya dinini bilerek yaşa yada sus edepsizlik etme, dini bilene sor, cahil ile sohbet etme, bir konuda cahil olabilirsin ama cahilin ödülü soru sormak. Hemde dilediğine sor onlarda sana cevap vermek zorundadır.

Onlarca müslüman ülkesinde ne yazık ki dini anlatacak örnek olacak bir alim çıkarmadık, Twitter’da veya sosyal medyada tepkilerin yarısında küfür var, tehtit var.

Hz Muhammed sav kime küfür edip tehtit etti?

Peygaberini tanımayan binlerce beyin ben Müslümanım dese ne olur demese ne olur.

Siyer bilmez usul bilmez insanlar ile hangi savaşa girersen kayberdirsin.

Maalesef ülkemiz ve diğer müslüman coğrafyası şükür müslümanı olmuş, haksızlık varsa ses çıkarmaz, yalan varsa ses çıkarmaz, kul hakkı yenirse ses çıkarmaz ama Kur’an-ı Kerim veya Hz Muhammed sav ses gelirse ses çıkarır. Oysa hırsızlık, haksızlık, yalan, adaletsizlikler karşısında ses çıkarın diyen Allah değil mi?

Bugün birisi Kur’an’ı kerimin yapraklarını yırtsa kavga edersiniz, oysa onun içinde olan için kavgayı bırak sahip çıkamıyoruz..

Daha nasıl anlatılır bilemedik.. biz Allah’a isyan ettik, Kur’an’ı okuyup şifre aradık batiniler gibi hurufiler gibi.. hey yavrum hey sonra diyoruz ki neden bunca genç ateist veya dinsiz , deist, hristiyan oluyor.. nasıl olmasın bunca cahilin içinde ne öğrenecek ne bilecek…

Ersoy.k

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fight Kulüp 2 de Mustafa Kemal Atatürk vurgusu

HIZLI YORUM YAP