Hiranur Vakfı, İsmailağa tarikatında çocuk gelin skandalının mahkeme dosyası, Aile yalanlamıştı ama ses kayıtları var! | GÜNDEM
DOLAR

32,3204$% 0.19

EURO

35,0990% -0.17

STERLİN

40,9111£% -0.31

GRAM ALTIN

2.309,31%1,41

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

a

Hiranur Vakfı, İsmailağa tarikatında çocuk gelin skandalının mahkeme dosyası, Aile yalanlamıştı ama ses kayıtları var!

Konuyla ilgili sosyal medyadan Timur Soykan açıklamada bulundu. Konu hakkında savcılık ise olayda olan kişilerin görgü tanıkları ve ses kayıtlarını tek, tek inceliyor, Sosyal medyadan çocuk tecavüzünü savunan kişiler içinde harekete geçilecek..

Dava Dosyası

Hiranur vakfı çocuk gelin ismailağa tarikatı

Timur Soykan’ın yazdığı sosyal medya mesajları ve belgeler

İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel’in çocukları video yayınlayarak kardeşleri H.K.G.’nin cinsel istismar iddialarını yalanlamış. Öncelikle bu kişiler de bu acıyı yaşadıkları için üzgünüm. Hiçbir çocuk bunları yaşamamalı. Ama iddialarına yanıt vermem gerekiyor.

 

Ekteki videoda kardeşleri H.K.G.’nin 6 yaşında imam nikahıyla 29 yaşındaki Kadir İstekli’ye teslim edilmesi gibi bir durumun olmadığını iddia ediyor. H.K.G. ise iddianamedeki ifadesinde bunu çok açık bir şekilde anlatıyor.

 

H.K.G., 6 yaşında imam nikahı kıyılmasıyla birlikte cinsel istismarın başladığını anlatıyor. Bunun kendisine bir oyun olarak anlatıldığını söylüyor. (Not: İddianamedeki ifadeyi rahatsız edici kısımları ve H.K.G.’nin adının açık yazıldığı kısımları çıkararak yayınlıyorum.)

 

Kardeşleri, H.K.G’nin psikolojisinin bozuk olduğunu, yalan söylediğini savunuyor. Ama H.K.G. 6 yaşında başlayan istismarı kanıtlamak için Kadir İstekli ile konuşmasını kaydetti ve savcılığa sundu. H.K.G. gittiği doktorun sözlerini aktarıyor. İstekli de istismarı kabul ediyor.

 

Hatta Kadir İstekli kendisinin 6 yaşında kızı olsa evlendireceğini ama cinsel istismara izin vermeyeceğini söylüyor. ‘Hocaefendi’ diyerek kastettikleri H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel.

 

H.K.G., konuşmanın devamında evde Kadir İstekli’ye “Damadım” denildiğini anlatıyor. Kendisine yetişkin gibi davranıldığını ifade ediyor. Kadir İstekli “Ufaklığın öyle geçti” diyor. Kadir İstekli savcılık ifadesinde kavga çıkmaması için böyle konuştuğunu savundu.

 

Kardeşleri, H.K.G.’nin gelinlik fotoğrafının icazet töreninden olduğunu anlatıyor. Fotoğrafa dava dosyasından ulaştık ve H.K.G. ifadesinde 6 yaşında imam nikahından sonra çekilen fotoğraftan bahsediyor. Kadir İstekli’nin kendisinin fotoğraf stüdyosuna götürdüğünü anlatıyor.

 

Üstelik H.K.G.’nin savcılığa sunduğu tek fotoğraf bu değil. Henüz küçük bir çocukken Kadir İstekli ile çekilmiş çok sayıda fotoğrafı savcıya verdi. Kardeşleri videoda bu fotoğraflara bir açıklama getirmedi.

 

H.K.G. ifadesinde 13 yaşında törensel nişan, 14 yaşında ise düğün yapıldığını anlatıyor. Bunun fotoğrafını da savcılığa sundu. Fotoğrafta kolunda bilezikler de görünüyor.

 

H.K.G.’yi 14 yaşındayken annesi hastaneye götürüyor ve doktor istismar anlayıp polise haber veriyor. Soruşturmada doğum kağıdı istenmiyor, bunun yerine kemik yaşı tespitine gönderiliyor. H.K.G. yerine 21 yaşındaki kadının tarikatça teste sokulduğu tespit edildi.

 

Savcılık tüm bu deliller ile cinsel istismarın kanıtlandığı görüşünde. 6 yaşından itibaren istismara uğradığını anlatıyor. 14 yaşındayken alınan 21 yaşında olduğuna dair raporun bile cinsel istismarı ortaya koyduğunu ifade ediyor.

 

Elbette gerçekler yargılama sonucu ortaya çıkacak. Tarikat iddiaların iftira olduğuna dair kampanya başlattı. Bir düğün fotoğrafı da paylaştılar. H.K.G. zaten 14 yaşında düğün yapıldığını ifade ediyor. Çok küçük olduğu fotoğraflarla bu fotoğrafa birlikte bakmak gerekiyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tarikatlarda evlilik yaşı! Çocuk gelinler ilk değil! Osmanlı hanedanında ‘da vardı bu tarikat anlayışı!

HIZLI YORUM YAP