HDP ve Ak Parti'den Suriyeli Ortaklığı! Türk halkına kâbus olan Suriyeliler! | GÜNDEM
DOLAR

32,5046$% 0.15

EURO

34,8805% 0.38

STERLİN

40,7256£% 0.6

GRAM ALTIN

2.479,61%0,72

ÇEYREK ALTIN

4.238,00%0,62

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • HDP ve Ak Parti’den Suriyeli Ortaklığı! Türk halkına kâbus olan Suriyeliler!

HDP ve Ak Parti’den Suriyeli Ortaklığı! Türk halkına kâbus olan Suriyeliler!

HDP ve Ak Parti Suriyeli görüşleri Aynı kararı aldılar! Türk halkına kâbus olan Suriyeliler! Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan ve ülkelerine dönmek istemeyen Suriyeler için şok bir gelişme yaşandı Suriyeliler kesinlikle Ülkelerine dönmek istemiyor, HDP ve AK parti Suriyelilerin  Türkiye’de kalmasına sıcak bakarken MHP’de Suriyeliler Türkiye’de kalmalı görüşünü savunuyor.
Son seçimlerde büyük şehirlerde belediyeleri kaybeden Ak partiye tepkiler sürüyor, seçime kadar Suriyeliler ülkelerine dönmez ise Ak parti seçimde büyük bir şok yaşayacağı iddia edildi!
Yunanistan, ABD, FRANSA,ALMANYA Suriyeliler Türkiye kalmalı diyen ülkeler arasında!
Türkiye’de yaşayan Suriyeliler arasında yapılan son anket sonuçlarına göre, ülkesinde sular durulduktan sonra dönmeyi düşünenlerin sayısı hızla düşüşe geçti. Resmi rakamlara göre 5 milyonu aşan Suriyeli sığınmacılardan “Hiçbir şekilde dönmem” diyenlerin oranı yüzde 51.8’e çıktı. Türk halkının yüzde 75’i ise Suriyelilerle huzur içinde yaşanabileceğini düşünmüyor.

Hürriyet’ten Bülent Sarıoğlu’nun haberine göre, Türk Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan, Türkiye’de yaşayan sığınmacılar arasında yapılan en kapsamı anketin sonuçlarını açıkladı.

Meclis Göç ve Uyum Alt Komisyonu’nda paylaşılan ankette, resmi rakamlara göre sayıları 5 milyonu aşan sığınmacılardan ülkesine dönmek istemeyenlerin sayısı yüzde 51.8’e çıktı.

“DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORLAR”

Ankette yer alan analizlerden bazıları şu şekilde:

2017’de ‘Hiçbir şekilde dönmem’ diyenlerin oranı yüzde 16.7’ydi, iki senede bu oran yüzde 51.8’e çıktı. Olağanüstü yüksek bir dönüşüm. ‘Suriye’de savaş biterse, istediğimiz bir hükümet kurulursa dönerim’ diyordu yüzde 60’ı, bu birdenbire yüzde 30’a düştü.

‘Dönmeyi planlıyorum’ diyenlerin oranı ise yüzde 6.8.

“TÜRK HALKININ KABUSU OLDU”

Suriyeliler kendi sosyolojik gettolarını oluşturdular. Türk toplumu ne düşünüyor çok farkında değiller aslında.

2014’te Türk toplumunun yüzde 70’i ‘Biz kültürel olarak aynı değiliz’ diyordu. Bu oran yüzde 82’ye çıktı. Her geçen gün sosyal mesafe açılıyor. Korkarım daha yükselecek görünüyor. Türk toplumunun kaygısının arttığını görüyoruz.

Türkiye’de Suriyelilerin 600 bin civarında bebeği oldu. 680 bin çocuk, Türk okullarına gidiyor. 400 bin çocuk eğitim dışında.

Toplumun artık yüzde 90’ı Suriyelilerin en az yarısının Türkiye’de kalacağına inanıyor. ‘Suriyelilerle huzur içinde bir arada yaşayabilir miyiz?’ sorusuna, gayet net yüzde 75’i ‘Hayır’ diyor. Suriyelilere siyasi haklar verilmesini herkes reddediyor. Ortalama yüzde 87.

HDP VE AKP AYNI TARAFTA

Suriyelilere verilen en büyük destek siyasi parti bazlı HDP’lilerden geliyor.

AKP ile HDP bir tarafta, Suriyeliler konusunda MHP, CHP, İYİ Parti diğer tarafta. ‘Suriyeliler Türk toplumunun en önemli kaçıncı sorunudur?’ diye sorduğumuzda ortalama 3.3 çıkıyor. Türk toplumunun yüzde 27’sine göre Türkiye’nin en önemli sorunu Suriyeliler.

Her halükârda Türkiye’nin ilk 3 sorunu arasında görünüyor.

Kaynak Yeniçağ:

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak partideyken her ay 3 milyon TL açık veren belediye! AK partide krizler bitmiyor!

HIZLI YORUM YAP