Hasan Sabbah Tarikatının Gerçek Hikayesi! Haşhaşîler uyuşturucu mu içtiler? | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Hasan Sabbah Tarikatının Gerçek Hikayesi! Haşhaşîler uyuşturucu mu içtiler?

Hasan Sabbah Tarikatının Gerçek Hikayesi! Haşhaşîler uyuşturucu mu içtiler?

Hasan Sabbah tarikatının gerçek hikayesini okumak istiyor musunuz? Bir çok kişinin ve batının etkisin ‘de kalan Türk tarihi ve İslam tarihinin gerçek hikayesi sizlerden gizlenmiş olabilir mi? Haşhaşîler gerçekten büyücü ve farklı maddeleri kullanarak beyinlerini mi uyuşturuyorlar?

Hasan Sabbah Avrupa’nın söylemi ile dağın şeyhi, Sünni mezhebe göre münafık, ilim cahili, Hristiyanlara göre ise bilge, fedailerine içki içiren bir şahıs!

Hasan Sabbah Hikayesini bir tarikat görevlisi ile konuştum uzun, uzun gerçekten sizler gibi bende ona bazı sorular sordum. bu sorular

  • Şia
  • İsmailliye vb mezhepler ile alakaları Fatımiler vb sorulardı.

Olduğu gibi aktarıyorum soru ve cevapları

– Hasan Sabbah tarikatının kaç üyesi var?

– biz oldukça azız çünkü bağlı olduğumuz hasan sabbah öğretilerine artık uyulmuyor bu yüzden belki de sayımız sadece 1000 olabilir gerisi imama yani Ağa Hana bağlı bizim varlığımızı bilseler öldürmek için harekete geçerler.

-Sizi neden öldürmek isterler

-Çünkü biz onların bu halini kabul etmeyiz, biz imamların halk ile iç içe olmasını istiyoruz hasan sabah gibi eşitlik ilkesine uymasını istiyoruz.

-Şia hakkında ne düşünüyorsunuz bağlılığınız var mı?

-Şia bir mezheptir, içlerinde imamları var ve ona tabiler  bizim bağımız sadece Hz Muhammed ve velilerine İmamadır.

-Namaz kılıyor musunuz?

-Bir çok kişi bizleri namazsız bilir oysa biz tüm namazları kılıyoruz. Namazı uzatmak için ise vakti olan için daha uzun sureler okur. Sigara dahi içmeyiz, biliriz ki kötü kokuya insan dahi gelmezken Allah’ın ödül verdiği alemde olanlar ‘da gelmeyeceğini biliriz.

-Ehli sünnet hakkında düşünceniz nedir?

-Bizler biliriz ki bu zamanda ve Hz Muhammed ve halifelerden sonra ehli sünnet türedi, ehli sünnet halkı değil ben olarak anıldı bu benlik halkı  fakirliğe imamları ve önderleri ‘de zenginleştirmeye yaradı, tıpkı Hristiyanlar gibi. mana olarak sünnet ama gerçekten sünneti uyguladıklarını ne gördük ne bildik.

-Yani ehli sünnete karşımısınız?

-Bu haliyle karşıyız, halkları aç olanların zenginlik içinde yaşamasına destek olmak Kitap’ta yoktur. Hz. Muhammed lüks içinde yaşamadı, o tok halk aç kalmadı. Paylaştı ondan sonra gelenler ‘de buna tabi oldu, bir balı dahi sordular.. Bu ehli sünnet mezhep olarak döğdü ama alametlere göre yolları hak değil batıl.

-İçki içmek, eğlenmek size göre nedir? Sizler için namaz, oruç yoktur derler?

-Bizim için bunların yeri aile içindedir, eşimiz ve çocuklarımız ile ama içki içmek yoktur. Kötü kokmak yoktur, pis gezmek yoktur, çevremizde bir aç kalsa biz o gece uyumayız onun için çalışır ve o bilmeden ona destek oluruz. bilinmezlik içinde var olmalıyız.

-Hasan sabbah uyuşturucu içirip fedai yetiştirmiş diyorlar?

-Bu Avrupalıların iftirasıdır buna Sünni , Müslümanlarda çanak tuttu, Bir kanıtları yok sadece hikayeleri var, rivayete göre, anlatılana göre, o zamanın tarihçisine göre gibi.. Bunu en iyi yaydıkları yer ise Müslüman topraklar çünkü hasan sabbah eşitlik ilkesi bakımından Sünnilere karşı büyük bir düşmandı!

-Neden düşman oldu Sünniler?

-Hasan sabbah efendimiz eşit olarak herkese dağıtmayı benimsemiş diğer inanışlara asla zarar vermemiş, hor görmemiş kişiydi, Sünni topluluk o zaman içinde saltanat ile uğraşırken baba oğul ilişkisi ‘de diyebiliriz buna atama ve para verilmesi vardı, biz buna karşıydık devleti idare edecek kişi bilgin olmalı alim olmalıdıydı. Halka bakmalı ve zenginleştirmeliydi Sünniler için bu tehdit olarak bilindi çünkü onların din anlayışı ben yaparım, ben yerim,ben ağıtırım, Hasan efendimiz ise herkes bir birine yardım edecek, kimse kimseye zulm etmeyecek ilkesi vardı uymayan kesinlikle o toplulukta dışlanır ve göç etmek zorunda kalırdı?

-Sizi ingilizler desteklemiş?

-İngilizler hasan Sabah’tan sonra şu an haliyle aga birliği ile devam ediyor, osmanlı2da İngiliz etkisinde kalmıştır, Aga han ailesi ve Osmanlı derin işler yapmıştır. Hasan sabbah haçlılar için büyük tehdit olarak bilinir ondan sonrada haçlılar bu öğretilere karşı savaşmışlar hatta daha da ileri gidip Sünni topluluklar ile iş yapılmış ama zapt edilmesi imkansızdır. İman olmadan zafer olmaz..

-Bu gün Türkiye’de hilafeti mi istersiniz  Cumhuriyeti mi?

-Aga han adamları hilafeti isterler, çünkü kendileri de İsmailliye bağlı İngiliz adamları, sahtekarlar, onların istediği görmek istediği dinin zarar görmesi, Biz Cumhuriyeti isteriz herkese eşit olunması bizim’de inancımız.

-İmamınız varmı veya bir önderiniz?

-Batını olarak var

-Şu an kendisi nerede?

-Kalbimizin yanında, kalbimiz Allah ve halifeleri ile dolu onun yanı ise imamları ile dolu.

-Kimlikte din olarak ne yazıyordu?

-İslam

-Hiçbir tarikatın içinde girip onlarla konuşup bu algıları kırmak istediniz mi?

-Hayır çünkü onlar bizim adımızı duydukları an münafık diyecekler, bizimle kuran ve esasını konuşamazlar. Onlar için hak koltuk, bizim için hak Arştadır

-Türkiye’de takip ettiğiniz tarikat var mı?

-Hepsini ediyoruz ve gülüyoruz, onların yanlışlarını yapmamak için bir birimize tavsiye veriyoruz

-Sarık takıyor musunuz?

-Hayır

-Devlet büyüklerinde içinizde olan varmı?

-İki kişi var, onlarda alamet var, işaret var.

-İşaret endir?

-Gizlilik bunu sadece Hasan sabbah ve öğretilerini bilen birisi bilebilir, işaret olan kişi kendisinden dahi haberi olmayan kişide olabilir ama er geç ailesi ve işaretleyen ona bu gerçeği anlatır.

-Siyasi görüşünüz nedir?

-Eşit olana destek olmak

-Haşhaşî fedaileri gerçekten büyücümü?

-Aksine imamına ve dinine bağlı kişilerdir, bir fedai olmak için yıllarca eğitim görmek gerekiyor

-Fedainiz var mı?

-3 tane var, her çocuk alamet varsa eğitim alır, başarılı olursa devam eder.

-Dünya için görüşünüz nedir?

-Dünya bir Yayın’da, insanlar aç, savaşlar var, acılar var. Devlet adamları halkını değil kendini düşündüğü sürece bu savaşlar devam eder, sapkınlık içindeler.

-Sapkınlık nedir?

-Kurana göre firavun sadece bir günahı üzerine ceza yemiştir, Nuh, Lut zamanı da tek günahtan bugün devlet adamlarına bakın onlarca günahı alalen işliyor, Allah bunlara zulm etmeyecek mi? Edecek bu sapkınlığın cezası ölüm anından kıyamete kadar devam edecek bu Allah’ın emri.. Kötünün iyisi yoktur, kötü ya kötü ya da iyi iyidir.

-Kuranın bu hali Türkçe hali doğru mu?

-Yanlış tasvir ile dolu, kadın yanlış anlatılmış, Allah yanlış tanımlanmış bir çok hata var, Sunniler kendileri için çevirmişler.

-Türkiye’de Mutlu musunuz?

-Hayır değiliz bunun sebebi insanların acınası durumu ilim cahilleri.. açlık, sefalet, yoksulluk, din istismarı

 

Sohbetimiz bir çok konu konuşuldu ama bunların bir çoğuna onları deşifre etmemek için yer vermiyorum, benim içinde enteresan bir sohbet oldu. Bir çok kaynak ve delil gösterdi bunlar tamamen hasan sabbah ile alakalı ve dinleri ile alakalı..

Sabbah onların için sadece bir önder onları o kötü mezheplerden, Sünni sapıklığından kurtaran kişi, Kazandıklarını kendi içinde pay ediyorlar geleneklerine bağlılar komşularına her aksam yemek dağıtıyorlar.

Ersoy K

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Atatürk’e Hakaret Etmesiyle Tanınan Ünlü tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu hayatını kaybetti

HIZLI YORUM YAP