Hasan Ruhani'den Biden'e akılları karıştıran çağrı ! | DÜNYA, GÜNDEM
DOLAR

32,3177$% 0.2

EURO

35,0633% -0.19

STERLİN

41,0709£% 0.12

GRAM ALTIN

2.297,64%0,90

ÇEYREK ALTIN

3.954,00%-0,34

a

Hasan Ruhani’den Biden’e akılları karıştıran çağrı !

İran’da ABD seçimlerinin sonucu 4 gözle bekleniyor. Yeni Başkan adayı  Joe Biden Trump’ın Ekonomik terör olarak Iran’a uyguladığı yaptırımı kaldıracağını söyleyen Joe Biden’e çok ilginç bir çağrıda bulundu.

 

 

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran’da Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mevcut ABD Başkanı Donald Trump döneminde getirilen yaptırımları “ekonomik terör” şeklinde niteleyen Ruhani, ABD’nin baskılarına karşı “sabır, direniş ve uluslararası hukuku” tercih ettiklerini söyledi.

ABD’de göreve gelecek yeni yönetimin Trump döneminde İran’a karşı uygulanan politikaları terk etmesini umduklarını ifade eden Ruhani, şöyle konuştu:

 

“Yaptırım uygulayanların seçtikleri yolun doğru olmadığını, hiçbir şekilde hedeflerine ulaşamayacaklarının farkına varmalarını ve bu üç yıllık süreçteki tecrübelerin onlar için bir ders olacağını umuyoruz. Gelecek ABD hükümeti, hukuka teslim olmalı ve tüm yükümlülüklerine geri dönmelidir.”

Ruhani, “Milletimiz, karşı taraf hukuka boyun eğene kadar sabır ve direnişini sürdürecektir.” dedi.

 

 

BİDEN ANLAŞMAYA GERİ DÖNÜLMESİNDEN YANA

Trump yönetimi, 2018’de İran ile küresel güçler arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmiş ve Tahran’a yönelik tek taraflı yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, geçen ay yaptığı bir konuşmada, yaptırımlar nedeniyle ülkesinin 150 milyar dolar zarar gördüğünü açıklamıştı.

 

 

SEÇİM VAATLERİ ARASINDAYDI

ABD’de başkanlık yarışını önde götüren Joe Biden, seçimleri kazanması halinde Başkan Yardımcısı olduğu dönemde İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya geri döneceğini açıklamıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’de seçim bitmiyor gerginlik tırmanıyor !

HIZLI YORUM YAP