Haliç Üniversitesi'nde Online Bitirme sınavında skandal | GÜNDEM
DOLAR

32,3771$% 0.16

EURO

35,0304% -0.2

STERLİN

40,9704£% 0.16

GRAM ALTIN

2.324,58%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.004,00%-0,26

a

Haliç Üniversitesi’nde Online Bitirme sınavında skandal

Pandemi sürecinde dünyada ve ülkemizde bir çok eğitim kurumu ve üniversite uzaktan eğitime yönelmişti ve bu kapsamda online sınavlarda birçok üniversitede yapıldı. Bu sınavların ne derece eğitim-öğretime uygun olduğu tartışılırken bir skandal iddiası Haliç Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

ONLİNE BİTİRME SINAVINDA ÖĞRENCİLERE ŞOK: ÖĞRENCİ AİLELERİ TEDİRGİN…

Haliç Üniversisinin fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünde yapılan bitirme sınavında bir dizi skandallara imza atıldı. Öğrencilerden ve çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre online video konferans yöntemi ile yapılan sınavda öğretim görevlileri tarafından öğrencilerin kendileri ve aileleri hakkında hakaret ve aşağılama içeren ifadeler kullanıldı. Bu ifadelerin kullanıldığı anlarda ise online video konferans sistemi kayıttaydı ancak bundan habersiz öğretim görevlileri öğrenciler hakkında dedikodu, hakarete varan  sözler sarf etti. Daha sonra üniversitenin internet sitesinde sınava ait tüm video kaydı yayınlandığında öğrenciler adete şok yaşadı. Tepkinin artması üzerine üniversite yönetimi internet sitesinden sınav kaydını kaldırdı ve yapılan sınavı iptal etti. Yönetimin bu skandalın yayılmaması amacıyla öğrenciler üzerinde baskı kurduğu öğrenciler tarafından iddia edilmektedir.

Söz konusu skandala imza atan yetkililer ve öğretim görevlileri hakkında bu güne kadar üniversite yönetimi bir açıklamada bulunmadı. Öğrenciler ve ailelerin sınavda kullanılan ifadeler ve bilim dışı yapılan ölçme ve değerlendirmeler nedeniyle rahatsız oldukları ve büyük üzüntü yaşadıkları belirtilmektedir. Aileler ve öğrenciler haliç üniversitesi yönetiminden bu güne kadar herhangi bir girişimde bulunulmaması sebebiyle hukuki yollara baş vuracaklarını belirttiler.

Haliç Üniversitesi’nde büyük skandallar

Haliç Üniversitesi daha önce de zimmete para geçirme gibi konularla gündemi sarsmıştı. Daha önce de gündeme gelen, üzerine araç geçirme gibi konularda sessizliğini sürdüren üniversite yönetimi, gelen tepkiler karşısında sessiz kaldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erdoğan’dan altın rezervi açıklaması! Bakan Koca’ya Şanlıurfa, kurmaylarına Ayasofya-i Kebir Cami-i talimatı

HIZLI YORUM YAP