Faturalar düzenlenecek, İGDAŞ geri adım attı ! | EKONOMİ, GÜNDEM
DOLAR

32,5073$% -0.11

EURO

34,9718% 0.37

STERLİN

40,7943£% 0.52

GRAM ALTIN

2.430,50%0,32

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%-0,63

a

Faturalar düzenlenecek, İGDAŞ geri adım attı !

İGDAŞ geri adım attı !

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme) 30 günden fazla doğalgaz faturası düzenlenemeyeceği kuralını hatırlatması üzerine İGDAŞ, abonelerine  göndermiş olduğu, 30 günden fazla süreyi kapsayan faturaları yeniden düzenleme kararı aldı.

Doğalgaz abonelerinin yüksek fatura tutarları nedeniyle , Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ’ya yaptığı şikayet sonrası İGDAŞ, 30 günü geçen faturaları yeniden düzenleyecek. Ödenmiş faturaların 30 günden fazla günü geçti ise ödenen paranın geri talep edilmesi istenildiğinde , abonelere iade veya bir sonraki faturaya eklenecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İGDAŞ; koronavirüs salgını nedenini öne sürerek, doğalgaz sayaçlarının okunmasında aksaklık yaşandığını ve bazı abonelerin sayaçlarının okunması işleminin 30 günü geçtiğini, bunun da  istem dışı olarak geliştiğini  duyurdu.

Ödenen Faturaların Düzenlenmesi

Faturaların tüketilen miktar üzerinden düzenlenmiş olmasına rağmen, bir kısım abonelerin sayaçların okunmasının 30 günü aştığını ve  bunun da fatura tutarı yükselttiğini belirten İGDAŞ, “Ödenmeyen faturaları iptal ederek, 30 güne karşılık gelecek yeni faturalar düzenlenmesi için çalışma başlattı” ifadelerini kullandı .

Abonelerin taleb oluşturması halinde ödenmiş faturaların da 30 günlük olarak yeniden düzenlene sokulacağını açıklayan  İGDAŞ, 30 günden fazla kısmı kapsayan faturaların  ise bir sonraki faturaya yansıtılacağını açıkladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Devlet Bahçeli’den sert sözler ‘FARELER GİBİLER AMA…’

HIZLI YORUM YAP