Fatih Altaylı uyardı AYM kararı devletin çöküşü olabilir | GÜNDEM
DOLAR

32,3387$% 0.24

EURO

35,1210% -0.12

STERLİN

40,9641£% -0.2

GRAM ALTIN

2.309,21%1,41

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,19

a

Fatih Altaylı uyardı AYM kararı devletin çöküşü olabilir

Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde AYM’nin ‘hak ihlali’ tespitinden sonra Enis Berberoğlu hakkında tartışmalı karara imza atan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi için “Karar devletin çöküşü olabilir” dedi. Fatih Altaylı “Bazıları işine geldiği için bu kararı hoş ve benimsenebilir bulabilir. Ama emin olsunlar, bu yarın herkesin başına çok iş açar” ifadelerini kullandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü “Kabile devletine doğru” başlıklı yazısında Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu kararını tanımayan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ni eleştirdi. Fatih Altaylı, “Altaylı, “14. Ağır Ceza Mahkemesi kararı devletin çöküşü olabilir. Bazıları işine geldiği için bu kararı hoş ve benimsenebilir bulabilir. Ama emin olsunlar, bu yarın herkesin başına çok iş açar. Çünkü bu karar hukuka ve yasalara karşı bir kalkışmadır” diye yazdı.

Fatih Altaylı’nın yazısının ilgili kısmı şöyle: Değerli okurlar, birkaç gün tatil yapalım dedik, daha tatilin başında öyle bir gündem ortaya çıktı ki, “Acaba yapmasak mı?” dedirtti.Yine de inat ettim. 5 gün yazmadım.Ama bana neredeyse tatilimi yarıda kestirecek kadar önemli gelişmeler hakkında aradan 5 gün geçmiş olsa da yazmadan duramayacağım.

“KABİLE DEVLETİ”

Çünkü konu önemli. Türkiye’nin hukuk değilse de en azından bir “Kanun Devleti” olması ile bir “Kabile devleti” ya da bir “Muz Cumhuriyeti” olması arasındaki farkı belirleyecek kadar mühim.Biliyorsunuz Anayasa Mahkemesi, Enis Berberoğlu ile ilgili bir karar aldı ve Berberoğlu’nun yargılanma yönteminden ötürü hak ihlaline uğradığını, oy birliği ile kararlaştırdı.Kararı da yargılamayı yapan mahkemeye bildirdi.Kararı alan mahkeme ise, yargı tarihinde eşi görülmemiş bir uygulamaya imza atarak kararı tanımadı, Anayasamıza göre en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi kararını kale bile almadı ve “Bu karar bizi ilgilendirmez” diye adlandırılabilecek bir şekilde yapması gereken yeniden yargılamayı yapmadı.Tabii ardından tartışma başladı.

“SAÇMA SAPAN TARTIŞMALAR”

Yargıtay’ın onayladığı bir konuda Anayasa Mahkemesi yargıyı bağlayıcı karar alabilir mi, Anayasa Mahkemesi mahkemelere emir verebilir mi gibi saçma sapan tartışmalar.Eğer bu durum sessiz sedasız kabullenilecekse Türkiye’de artık kimse yasalardan, devlet düzeninden, hukukun üstünlüğünden söz edemez.Dahası devlet hiyerarşisi de yok olmuştur.Yarın bir memur amirinin yasadan kaynaklanan üstünlüğünü dinlemeyebilir, genel müdürler müsteşarları, müsteşarlar bakanları, bakanlar Cumhurbaşkanı’nı takmıyor, tanımıyor olabilir.

“DEVLETİN ÇÖKÜŞÜ OLABİLİR”

14. Ağır Ceza Mahkemesi kararı devletin çöküşü olabilir.Bazıları işine geldiği için bu kararı hoş ve benimsenebilir bulabilir.Ama emin olsunlar, bu yarın herkesin başına çok iş açar.Çünkü bu karar hukuka ve yasalara karşı bir kalkışmadır.Hani 15 Temmuz’da olunca çok şaşırdığınız kalkışma benzeri bir kalkışma.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul barajları alarm veriyor!Prof. Dr. Şen: İki haftadır süren yağışların faydası olmadı

HIZLI YORUM YAP