Eroinle yakalandığı iddia edilen Veysel Filiz! Nereden nereye! | GÜNDEM
DOLAR

32,5456$% -0.01

EURO

34,9055% 0.15

STERLİN

40,6907£% 0.22

GRAM ALTIN

2.422,80%0,00

ÇEYREK ALTIN

4.039,00%-0,61

a

Eroinle yakalandığı iddia edilen Veysel Filiz! Nereden nereye!

Eroinle yakalandığı iddia edilen Veysel Filiz! Nereden nereye! Bir dönem AKİT gibi kanallarda boy gösteren, Arkasına Türk bayrağımızı alan ve Yerli milli mesajları paylaşan Veysel Filiz hakkında şok bir haber yayınlandı!

Bulgaristan sınırında 100 kilo eroinle yakalandığı iddia edilen Veysel Filiz, Avrupa’da İslamofobiye karşı sesini yükselten ve hükümet yanlısı medyada yıldızı parlayan isimlerdendi. Fotoğrafta Fransa adına katıldığı bir AB toplantısında görülüyor. (Foto: Mustafa Yalçın/AA)

Haberlere göre Veysel Filiz, 9 Aralık günü aracıyla Türkiye’den Bulgaristan’a giderken Hamzaköy sınır kapısında durdurulmuş. Gümrük Muhafaza ekipleri aracındaki gizli bölmelerde piyasa değeri 5 milyon avro (yaklaşık 46 milyon 500 bin lira) olan 100 kilo kadar eroin bulmuşlar. Veysel Filiz, aracından çıkan 100 kilo eroinle bir bağlantısı olmadığını söylemiş ama tutuklanmış. Babasına “komplo kurulduğunu” söyleyen oğlu Fatih Filiz de “Şu anda bir soruşturma yürütüldüğü doğrudur. Fakat dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen bu olayın basına sızdırılmış olmasını da anlamış değilim. Kısa süre içerisinde olayın iç yüzü ortaya çıkacak ve babamın suçsuzluğu anlaşılacaktır” demiş.
“Basına sızdırılma” dediği tutuklanmadan on gün sonra www.halkweb.com.tr sitesinde yayınlanan bir haber. Çünkü öncesinde ne gümrüklerin bağlı olduğu Ticaret Bakanlığı ne de İçişleri Bakanlığı, ele geçen bu önemli miktarda eroin konusunda kamuoyuna bir duyuru yapmış. Bakanlığın bu arada Van’da 30 kilo 750 gram eroin yakalanmasını kamuoyuna duyurduğunu hatırlatalım.
100 kilo eroin yakalanmasının duyurulmaması Veysel Filiz’in kim olduğu konusunda merak uyandırmış.

Malum medyanın yükselen yıldızıydı

Veysel Filiz aslında son zamanlarda AK Parti çizgisindeki medya kuruluşlarının gedikli konuğu olmaya başlamış bir isim. Son dönemlerden örnek vermek gerekirse 11 Eylül’de Akit TV’de katıldığı programda, eleştiriler karşısında “Tarikatlarda asli olan ahlaki değerlerdir” çıkışını yapmış. Bunu da kendisini “Türkolog ve Dış Politika Uzmanı” olarak tanıttığı internet sitesine koymuş. 19 Eylül’de Yozgat Çamlık TV ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden canlı yayın yapmış, kendi ifadesine göre. 2018’de Almanya’nın Stuttgart şehrinde kuruluşuna önayak olduğu Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı olarak zaten Çamlık TV’de sık sık görünüyor. Ama ulusal televizyonlarda da aranır olmuş. 21 Ekim’de 24TV’de “Dış Politika Uzmanı” sıfatıyla Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “İslam düşmanı” olduğunu söylemiş. 28 Ekim’de hem Akit TV hem TGRT’de “Dış İlişkiler Uzmanı” olarak aynı konularda yorum yapmış. 23 Kasım’de Bengütürk TV, 24 ve 25 Kasım’da Ülke TV’de konul olmuş. Sonra 9 Aralık’ta aracı Bulgaristan sınırında durdurulmuş.

 

Veysel Filiz 28 Ekim 2020’de Akit TV’de katıldığı programda Mevlit Kandili münasebetiyle diğer program konularıyla açtıkları pankartı tutarken görülüyor. (Sol başta)

Hükümet yanlısı medyada Veysel Filiz’e gösterilen bu ilginin sebebi, Avrupa’daki İslam karşıtlığı, İslamofobi’ye karşı sesini yükselten biri isim olmasıydı. “Dış politika uzmanlığı” da buradan kaynaklanıyordu.

Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri

Haberi ilk yapan Halkweb sitesi, Veysel Filiz’in Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği eski basın müşaviri olduğunu yazmıştı. Dışişleri Bakanlığı, Veysel Filiz’in hiçbir zaman mensupları olmadığını söylüyor. 2018’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı içine alınan Basın Yayın Genel Müdürlüğü (BYGM) personeli olarak çalışmış Brüksel Büyükelçiliğinde. Çalıştığı dönemlerde Basın Yayın Genel Müdürü önce Cemalettin Haşimi, sonra Ahmet Göktürk İnan olmuş. İnan’ın 15 Temmuz 2016 askeri darbe girişimi sonrası görevden alınmasından bir süre sonra Veysel Filiz de görevinden olmuş.
Saygı Öztürk, Sözcü’de Veysel Filiz’in 2010’da Hollanda’da, La Hay’de dinler ve kültürler arası diyalog amacıyla kurulan Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi’nin (EMISCO) sözcülüğü de yaptığını yazdı. Filiz, tutuklandığı sırada sözcü değildi ama EMISCO yönetiminde Fransa’daki Müslümanları temsilen soyadı Filiz olan iki kişi bulunuyordu. Bunlar Gençlik Koordinatörü Fatih Filiz ve para işlerine bakan Sayman Hümeyra Filiz. Veysel Filiz’in 8 Ağustos’ta Kayseri’de evlenen kızının adı da Hümeyra.

Avrupa Konseyi günleri

Fransız Le Monde gazetesinin eski İstanbul muhabiri Guillaume Perrier, Veysel Filiz’in merkezi Fransa’nın Strazburg şehri olan Uluslararası Çokkültürlü Gençlik Konseyinin (COJEP) kurucu üyesi olduğunu yazdı. Bunun üzerine COJEP kurucusu Ali Gedikoğlu Twitter üzerinden Filiz’in kurucuları olmadığını, ama 2005’te COJEP üyesi olup 2011’de ayrıldığını söyledi.
COJEP şimdi Filiz ile ilişkisini önemsiz göstermeye çalışsa da o sırada COJEP Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Direktörü idi. Ayrılma nedeniyse Avrupa Konseyi’nin Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı Yönetim Kurulu üyeliği ve raportörlüğüne aday olmasıydı. Kasım 2011’de yapılan toplantıların alt yapısı büyük ölçüde COJEP tarafından üstlenilmişti. O dönem Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu idi ve Türkiye’nin itibarı yüksekti. (Nitekim, şimdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasını geri çekmesi bazı AK Parti destekçilerince de istenen Kadına Şiddete Karşı İstanbul Sözleşmesi 2011’de Çavuşoğlu’nun da katkılarıyla çıkarılabilmişti.) Filiz, 27 Ocak 2012’de bu göreve “tek Müslüman aday” olarak ama Fransa’yı temsilen seçilmişti. Filiz internet sayfasının açılışında halen bu fotoğrafı kullanıyor.

Veysel Filiz kendisini “Türkolog ve Dış Politika Uzmanı” olarak tanıttığı şahsi internet sitesinin açılışında 2012’deki Avrupa Konseyi fotoğrafını kullanıyor.

Komploysa arkasında kim var?

Avrupalı Müslümanlar Girişimi EMISCO’nun Fransa’yı temsilen Gençlik Koordinatörü Fatih Filiz, babasının aracında bulunan 100 kilo eroinin ona ait olmadığını, komplo kurulduğunu öne sürüyor. Ayrıca soruşturmanın gizli olduğu halde basına sızdırılmasına da anlam veremediğini söylüyor. Yani, eğer söyledikleri doğruysa, ortada basından gizlenmesi kararı alınmış bir eroin operasyonu var.
Bu mümkün olabilir; narkotikçiler bazen işin devamını, bağlantılarını çözmek için yakalanan miktar ve kişileri gizli tutabilirler. Ancak oğlu, komplo ile babasının medyada öne çıkması arasında bağlantı kuruyor. Veysel Filiz’in Avrupa’daki AK Parti çevrelerinde kendisini olduğundan önemli göstermeye çalışan orta düzeyde bir operatif olduğu izlenimi veriyor. Ama ondan habersiz aracının çeşitli yerlerine ne zaman kimler tarafından eroin yerleştirilmiş ve ihbar edilmiş olabileceği gibi önemli sorular var ortada. Veysel Filiz’in Fransa karşıtı faaliyetinden rahatsız olan Fransız istihbaratı DGSE mi? Filiz’in AK Parti medyasındaki yükselişinin milletvekilliğine ya da kim bilir bir büyükelçiliğe doğru gitmesini istemeyen iç rakipleri mi? Yeniden hararetlenen Fethullah Gülen operasyonlarıyla ilgili birileri mi? Kim?
Eğer siyasi nedenlerle örtbas edilmezse, bu gelişme buzdağının su üzerinde görünen kısmı gibi duruyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Yavuz Bingöl’e tepki Arapça vaaz verdiğini sanacak kadar câhil!

HIZLI YORUM YAP