Enes Kara‘nın ölümü ilk değil asıl tehlikeyi daha kimse görmedi! | GÜNDEM
DOLAR

32,5066$% -0.11

EURO

34,9775% 0.38

STERLİN

40,7594£% 0.44

GRAM ALTIN

2.429,99%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,61

a

Enes Kara‘nın ölümü ilk değil asıl tehlikeyi daha kimse görmedi!

Enes kara daha hayatının baharında hayatından koparıldı gördüğü baskı ve hayata olan bakışı onu bu yola itmiş, psikologlar ise bu durumun yani videonun izlenmemesi gerektiğini bildiriyor, evet izlemeyin ama unutmayın!

Enes Kara Nur cemaati içerisinde olan yurtta kalıyordu!

Öncelikle Enes Kara ilk değildi biz bunu geçmişte bir çok defa gördük, dayak yiyerek öleni de, yanarak öleni de, katledilen, sadece bugün değil geçmişte de gördük.

Cemaat liderlerinin öldürülmesine şahit olduk..

Asıl meselenin bakılması gereken kısmı ise tarikat ve cemaatlerin denetlenmesi, bir çok kişi kapatılsın diyor fakat kapatılması bu azınlığın elini güçlendirir, mağdur edebiyatını çok iyi oynarlar. O sebep ile denetlenmesi şart, denetlemeyen kişinin de tüm bu yaşananlardan ve yaşanacak olaylardan sorumlu olduğunun  farkında olması gerekiyor.

 

Peki neden denetlenmiyor?

Bana göre bu işin içinde belirli tarikat ve cemaatler var. Benim gördüğüm kadarıyla  FETÖ/PYD terör örgütü tek başına ilerlemedi devlet dairelerinde diğer cemaat ve tarikatlara da yol açtığını düşünüyorum, bugün bir çok yerde haber servislerinde cemaatçi ve tarikatçı kişilerin varlığını okuyoruz, görüyoruz?

 

Peki olamaz mı elbette olur ama bu kadar çok olması ve hepsinin bir şekilde bir yere bağlı olması hatta yakın olması bir birlerine beni endişelendiriyor, sizi endişelendirmiyor mu?

Bir çok defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresin de olan yapı ile ilgili oldukça fazla haber yapıldı bunu genelde muhalefet yaptı dedi ki etrafı çevrilmiş?

 

Peki muhalefet bu sorunu görmüyor mu elbette görüyor.. ama asıl görmesi gereken kişi devletin şuan başında olan kişi oda ERDOĞAN

 

Hatırlarsanız bir çok defa tarikat ve cemaat yapıları Selçuklu, Osmanlı ve son olarak cumhuriyet döneminde belirli ayaklanmalar yapmıştı. Bunu tarihin tozlu ama geç olmayan kısımlarında okuyabilirsiniz.

Öncelikle şunun belirlenmesi ve bilinmesi gerekiyor, devletin bir çok yerinde olan yapıların mutlaka kontrol edilmesi denetlenmesi gerekiyor, yarın daha büyük açılar yaşanmaması için bu şart.

 

Sadece tarikat ve cemaatler değil tüm birimler denetlenmeli.

Sonra kafamızı çok duvara vururuz, bakın bu olaylar küçük olaylar değil büyük bir sorunun kendisi, ölümlerin bir sebebi var fakat asıl olan ölümün önüne geçebilecekken durmak işte burada bir kirli el var ki bana dokunmayın diyor.

 

Aslında kanunda denetleme varken sizce neden denetlenmiyor bu yapılar? Cemaat veya tarikatlar çok mu güçlü?

 

Elbette değil ama kadrolaşmış olmalılar ki bugün Enes ve diğer olayları unutturabiliyorlar.

 

Burada herkesin aklını başına alması şart, islam dini ne olduğu belirsiz şeyh ve cemaat liderlerinin iki dudağı arasında değildir.

Özellikle Türkiye cumhuriyetine bağlı kişilerin devletin tüm organlarına yardımcı olması için ihbar ve şikayetlerini bildirmesi şart.

 

Bu tarz kirli yapıların önüne geçilmesi herkesin iyiliğine olur. Yarın başka canlar yanmasın. Yarın geç olmasın..

 

Fetö gibi yapıların tek başına yürüdüğünü düşüyorsanız YANILIRSINIZ, çünkü fetö/pyd terör örgütü diğer cemaat ve tarikatlardan destek aldı. Bunu ben değil bizzat yetkili kişiler söylüyor, hatta cemaat ve tarikat şeyhleri.. uyanık olun..

 

Çocuklarınıza ve ailenize sahip çıkın.

 

Erenköy cemaati, nur cemaati ve diğer tüm cemaat ve tarikat yapılarında olan kişilerin incelenmesi izlenmesi şart!

 

Ben devletime güveniyorum. Devletimin içerisinde olan vatan evlatlarına, ülkesini sevenlere güveniyorum. Güvenmekte çok haklıyım çünkü Türk’üm!

 

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bingöl’deki Vatansever Milliyetçi Mehmet Baynal’a Ödül

HIZLI YORUM YAP