En az 2,3 milyon aileye yardım yapılacak | GÜNDEM
DOLAR

32,3577$% 0.11

EURO

34,9650% -0.31

STERLİN

40,9830£% 0.2

GRAM ALTIN

2.323,92%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

a

En az 2,3 milyon aileye yardım yapılacak

Koronavirüs salgını sonrası evinden çıkamayan insanlar mağdur olmaya devam ediyor. Görülüyor ki ‘evden çıkma’ planlamaları en az 3 hafta daha sürecek gibi gözüküyor. Fahrettin Altun mağdur olan vatandaşlara nasıl yardım yapılacağını açıkladı.

İletişim Başkanı Altun, Türk büyükelçilerle koronavirüs video konferansı gerçekleştirdi. Altun, “Biz Bize Yeteriz” kampanyasında gelinen son durumu da açıkladı, bağışlarla 2,3 milyon aileye destek olunacağını söyledi.
İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin Pekin, Roma ve Seul Büyükelçilerinin katılımıyla “KOVİD-19 Tecrübeleri ve Salgına Karşı Mücadelede Uluslararası İş Birliği” canlı video-konferansını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yaptığı konferansta koronavirüsle mücadelede uluslararası iş birliği konusu ele alınıyor.

Konuşmasının başında Kulp’taki 5 sivilin şehit olduğu saldırıya değinen Altun, “Terörle mücadelemiz bu günlerdede kararlıkla sürecektir” dedi.

COVID-19 ile mücadelede gelinen noktaya dikkat çeken Altun şöyle devam etti:

“Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultunda yasağı bulunmayan vatandaşlarımızın da kendilerini ve sevdiklerini koruma adına gereken tedbirleri almasını istiyoruz. BU toplantıda büyükelçilerimizin destekleriyle diğer ülkelerde sürecin nasıl yönetildiğini değerlendiriyoruz. Salgınla mücadele de uluslarasrası işbirliği imkanlarını masaya yatırıyoruz.

“Yeni dünya dün ve bugünden farklı olacak”

Salgın sonrasında nasıl bir dünay kurulacağı hakkında görüş alışverişinde bulunma çabasındayız salgından sonra kurulacak dünya dün ve bugünden farklı olacak. Bu dünyaya ilişkin de mutlak süretle hazırlıklarımız olamak zorunda. Pandemi ile mücadele tartışmalarına biz de elimizden geldikçe katkı sunmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin sağlık ve sosyal güvenlik sisteminin bu salgınla Avrupa ülkelerini geride bıraktığına dikkat çekti.

Altun, “Biz Bize Yeteriz” Milli Dayanışma Kampanyası ile ilgili son rakamları da paylaştı. Altun, “7 Nisan itabariyle 1 milyar 415 milyon TL yatırılmış, 46 milyon liralık sms katkısı gerçekleştirilmiştir. Bu yardımlarla yaklaşık. 2.3 milyon aileye destek olunacaktır” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Koronavirüs salgınında zabıta her göreve koşuyor

HIZLI YORUM YAP