Davutoğlu ve Akit yazarı Karahasanoğlu arasında tartışma | GÜNDEM, SİYASET
DOLAR

32,5805$% 0.09

EURO

34,9202% 0.1

STERLİN

40,6115£% 0.18

GRAM ALTIN

2.436,87%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.089,00%0,29

a

Davutoğlu ve Akit yazarı Karahasanoğlu arasında tartışma

Davutoğlu ve Akit yazarı Karahasanoğlu arasında tartışma

 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Akit TV’de Fatin Dağıstanlı’nın moderatörlüğündeki programa misafir konuk oldu. Kenan Alpay, Muharrem Coşkun ve Ali İhsan Karahasanoğlu’nun sorularına yanıt veren DavutOğlu.

28 Şubat döneminde başörtülülere yapılan baskılarla bugün Şehir Üniversitesi’ne yapılanların aynısı  olduğunu dile getirmesi ile birlikte Karahasanoğlu’nun sesinin yükselmesi bir oldu.  Programın devamında gergin anlar yaşandı.

Karahasanoğlu’nun İstanbul Şehir Üniversitesi ile alakalı soruyu birkaç defa üst üste tekrarlaması sormasına tepki gösteren Davutoğlu, moderatör Fatih Dağıstanlı’ya dönerek “Bir soru bir defa sorulur. Aynı terane 5 kez sorularak saygısızlık yapılır mı?” diye sordu.

Karahasanoğlu’nun 28 Şubat’ta yaşananlar hakkında sorularına devam etmesi üzerine Davutoğlu, “Onu Perinçek’i destekleyenlere sor” ifadesini kullandı.

Karahasanoğlu’nun, “CHP’ye sormayalım mı?” sözlerine ise Davutoğlu şu cevabı verdi:

Davutoğlu”Ben CHP’nin avukatı değilim. Benim hayatım CHP zihniyetiyle mücadeleyle etmekle geçti. Ama siz de AK Parti’nin avukatı değilsiniz. Yanlışların avukatlığını yapmayın. Allah’tan korkun ” dedi

Bunun üzerine Karahasanoğlu sesini yükselterek , Şehir Üniversitesi ile ilgili  soruyu yine sorunca Davutoğlu, “Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?” dedi.

“Ben Bahçeli’ye koalisyon için gittiğimde 17-25’ten aklansınlar sonra konuşalım dedi”

"Ben Bahçeli'ye koalisyon için gittiğimde 17-25'ten aklansınlar sonra konuşalım dedi"

Davutoğlu, “Ben Bahçeliye’ye koalisyon için gittiğimde önüme koyduğu ilk maddelerden birisi 17-25’ten aklansınlar sonra konuşalım olmuştu. Saatini 17:25’e ayarlayıp o saat önünde Can Dündar ile poz veren de Sayın Bahçeli’dir” açıklamasında bulundu.

“Darbeyi Cumhurbaşkanı’na soracaksınız”

"Darbeyi Cumhurbaşkanı'na soracaksınız"

Davutoğlu, gündeme gelen darbe  tartışmalarının ardından “Bir darbe tehdidi var mı?” sorusuna ise “Onu Cumhurbaşkanı’na soracaksınız. Bu soruları bana bu kadar rahatlıkla sorduğunuz göre ümit ederim Cumhurbaşkanı’na da sorarasınız. Bir gün davet edin, bu açıklıkta sorabilirseniz, ben de dinlemek isterim” dedi. Davutoğlu, “Yarın bir darbe teşebbüsü olursa yerimiz seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın, seçilmiş Meclis’in yanındadır. Kimsenin bir tereddütü olmasın” diye konuştu.

Karahasanoğlu’na sosyal medyadan tepki geldi

Karahasanoğlu’nun, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelik üslubuna sosyal medyada tepki geldi.

Pek çok hesaptan, Karahasanoğlu’nun saygısızlık yaptığına yönelik mesajlar atıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Doğu Perinçek HDP ve İYİ Parti işbirliği belge belge ispatlandı

HIZLI YORUM YAP