Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak parti neden başarısız? Neden Türkiye Avrupa ve Ortadoğu'da söz sahibi olamıyor? | GÜNDEM
DOLAR

32,3765$% 0.17

EURO

34,9900% -0.24

STERLİN

41,0054£% 0.28

GRAM ALTIN

2.324,65%0,24

ÇEYREK ALTIN

3.990,00%-0,29

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak parti neden başarısız? Neden Türkiye Avrupa ve Ortadoğu’da söz sahibi olamıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak parti neden başarısız? Neden Türkiye Avrupa ve Ortadoğu’da söz sahibi olamıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak parti neden başarısız? Neden Türkiye Avrupa ve Ortadoğu’da söz sahibi olamıyor? Bu konuda her ne kadar iktidara yakın kişiler başarılı olduğumuzu düşünse ‘de neden başarısız olduğumuzu? nasıl başarılı olunacağını? kendi düşüncelerimi aktarmaya çalışacağım.

Türkiye’de olan yapı ve halk desteği tüm dünyadan daha farklıdır, çünkü liderin güçlü olmasını ister, sesinin gör, masaya yumruğunu vurduğunu ve halkını asla ezdirmemesi ve gerekirse savaş meydanında görmek ister.

Bu düşünce bir gelenektir. Ama artık dünya öyle değil dünya bam başka Türkiye 80 yıl boyunca farklı siyasi ve karamsarlık eşliğin ‘de bana göre kimi zaman iyi kimi zaman kötü yönetime tabi olmuş ama en başarısız olduğu yıllarda ister inanın ister inanmayın bu devletin başına geçip dini görünen liderlerin Avrupa ile anlaşarak çözülemez bir yöne çektiğini, bilin.

Buna örnek olarak Sabetay olan ( gizli yahudi ) Adnan Menderes zamanına gidecek olursak ABD ile anlaştığını göreceksiniz bugün orta doğunun anasını ağlatan binlerce insanın ölümüne sebep olan ABD o tarihten bu zamana kadar sayısız insanın öldürülmesine göz yummuş hatta bizzat kendisi bombalamıştır.

Bunla ilgili araştırma yaparsanız sizler ‘de bunu görebilirsiniz.

Ak partiye gelmeden önce Osmanlı tarihine bakmak gerek, her Saray’da entrikalar vardır, çekememezlik ve güç olayı hep olur. Bu sadece Osmanlı’da değil diğer saray içinde yaşayan kişilerde olur, örnek İngiltere krallığı halen tartışılıyor..

Gelelim bu güne son 20 yıla baktığımız ‘da Ak parti yol yaptı, köprü yaptı, hastane yaptı diye değil, çok ama çok pahalıya yapıldı ve senelerce kiralandı diye eleştiriliyor.

Bugün ise Ak parti içinde olan yük artıyor, çünkü 20 yıl çok büyük bir yıl, tecrübeli bir siyaset adamı hata yapma lüksü olmaz, ama bugün bir eksiklik var burada. İlk olarak Erdoğan yalnız denildi, fakat bir çok danışmanı olan kişinin yalnız olma ihtimali yok.

Bugün ise Seçmen ve kanallar ise onun her şeyi tek başına yaptığını bir kısımda tek yapmadığını belirtiyor, bir kere şunu bilelim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan habersiz hiçbir şey olmaz..

Bu yüzden itaat tek lidere olduğu için kimse başına buyruk hareket edemez, bırakın etmeyi bir yere gidemez..

Hata ‘da burada başlıyor şunu bilmek gerekiyor, itaat ve sorgusuz istişaresi bir itaat sistemi hataya açıktır. Bu dini yani islam içinde böyledir, işi ehline vermek islamın adabı ve örfü ve kuralıdır.

Hatta halife seçimi ‘de böyle olmuştur, bir zamana kadar tabi..

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı başarısız yapan ‘da bu tek söz, benden izinsiz, her şeyi ben bilirim gibi görünen bu durum Erdoğan’ı hataya çıkarır çünkü , onun karşısında konuşacak tekbir partili yok?

Var mı? Hiç olmadı.

Bu durumu çok iyi bilen Avrupa’da bundan haberdar. Elbette baskı yapacak, çünkü Erdoğan’a danışman olarak atanan kişiler ona yol gösterme eğilimin ‘de hiç olmadığını düşünüyorum.

Bunu şundan dolayı söylemek gerek. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntüleri paylaşıldı, evet bu paylaşım uyuması duraksaması meselesi, Dünyanın hiçbir yerin ‘de kabul edilemez ama bu sonuç olarak ekrana yansıdı, dün Akşam’da canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması ve sorulara cevap verdiği sırada arka kısımda vereceği cevapların ekrana yansıması yani prompter meselesi..

Tüm bunları biz değil tüm dünya görüyor üstelik bu meseleler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya hesabından paylaşıyor.

Diğer Avrupa ve Orta doğu meselesi konusu şu sınırlarımıza bakıyoruz, hepsi savaş için ‘de. Savaşlardan gelenlerin durağı ise Türkiye? Bu çok normal değil çünkü Avrupa ve bazı devletlerin gözü burada, ABD gözünü Karadeniz’e dikmiş durumda ve boğazlardan donanmayı geçirmek için tüm gücünü kullanıyor, Afganistan savaşı var ve bölgeden gelenler İran üzerinden Türkiye’ye geliyor,

Irak bölünmüş, İran savaş çıkması an meselesi, Suriye savaş gördü bir kısmı ama güçlü çıktı. Tüm dünyayı karşısına alarak.

Eğer biz bölgemiz ‘de barışı sağlayamazsak, durum daha ‘da vahim, bu Tarihine bakarsak geçmiş dönemde ABD tarafından eğitilen terör grupları başına nasıl bela olduysa bugün bizlerin bu kişileri eğitip oraya gönderecek olmamızın bedelini çok acı öderiz.

Unutmayın ÇİN dahi bu Taliban denen söz ‘de islami ama islamla alakası olmayan bu terör grubunu tanıyacaktı, ama buda heykelini patlattı için vaz geçti. Bugün Türkiye’nin taliban ile görüşmesi demek onu tanıması demektir ki buda barışı değil ilerde yaşanacak tehlikeyi gösterir.

Bu yüzden Bizleri Ortadoğu’da güçlü kılacak tek çıkar yol burada olan barıştır, bir şekilde Suriye ile anlaşıp Türkiye’de olan Suriyelilerin tamamının gönderilmesi gerekiyor. İran ile kesinlikle dost olunmalı ve mutlaka burada barışın sağlanması için benim üzerimden sizlere asla bir operasyon yapılmayacağının garantisi aynı şekilde onlar içinde bu anlaşmaların yapılması gerekiyor.

Yoksa Türkiye sonraki zaman içinde iç karışıklık, kargaşa gibi olayları çok görür, geçtiğimiz günlerde yaşanan ve halen yaşanmaya devam eden Ankara Altındağ olaylarını çok görürüz, ve kötü olanda şu hiçbir Ak partili o bölgelere gidip halk ile konuşamaz.

Çünkü bunun sebebi maalesef Ak partinin politikasıdır. Bu olaylar 10 yıldır tartışılıyor, doluyor. ne yapılırsa yapılsın bu millet savaşarak aldığı ve bu tarihle büyüyen bu millet bunu asla kabul etmez.

Ak partinin derhal oturup kulağının üzerine yatmaktan vaz geçip bir politika üretmesi ve bunu çok hızlı yapması gerek.

Babakuş

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Emre Erciş’e silahlı saldırı yapanlar kim veya kimler? Sedat Peker mi Yaptırdı?

HIZLI YORUM YAP