Cübbeli Ahmet'ten U dönüşü Peygamber torunu demişti aralarında savaş başladı! | GÜNDEM
DOLAR

32,3295$% 0.24

EURO

35,0761% -0.15

STERLİN

40,9162£% -0.26

GRAM ALTIN

2.292,36%0,67

ÇEYREK ALTIN

3.970,00%-0,26

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Cübbeli Ahmet’ten U dönüşü Peygamber torunu demişti aralarında savaş başladı!

Cübbeli Ahmet’ten U dönüşü Peygamber torunu demişti aralarında savaş başladı!

Cübbeli Ahmet’ten U dönüşü Peygamber torunu demişti aralarında savaş başladı! İsmailağ cemaatinin önemli hocalarından olan ve Cemaat lideri Hamut Efendinin mikrofonu olarak kabul edilen önemli ismi ehli tarikatçıların sevdiği isimlerden olan ve adı ile meşhur olan Cübbeli Ahmet ile Seyid Muhammed Hüseyni arasında tartışma başladı..

HANİ PEYGEMABER TORUNUYDU NE OLDU RASK EDİYORDUNUZ?

Cübbeli Ahmet daha önce övgülerini dizdiği bunlarda dedelerinden gelen keramet vardır bize de bereket olsun dediği isimle i tartışması gündem olurken Seyyid Muhammed Hüseyni’de ben Ayet ve Hadis anlatıyorum rahatsız olmayın diyerek Cübbeli Ahmet’e ders verdi.

Cübbeli’nin “Tehlikeli biri” dediği Hüseyni’den FETÖ göndermesi geldi. 

Irak Musul doğumlu olan ve şu an kendisini “Dr Muhammed Hüseyni” olarak tanıtan bir kişinin defalarca evlilik yaptığını ve dini istismar ettiğini videolarında anlattı. Cübbeli bununla da sınırlı kalmadı. Yayın yaptığı Lalegül TV’de Hüseyni ile ilgili görgü tanıklarını da konuşturdu. Tanıklar Hüseyni’nin “tehlikeli” olduğunu ve “şeyh”, “seyid” lakaplarıyla önce Türkiye ve dünyada çeşitli yerlerinde etkinliklere katıldığını söyledi.

HÜSEYNİ’DEN FETÖ GÖNDERMESİ

Cübbeli’nin bu açıklamalarına  “Dr Muhammed Hüseyni”den de yanıt geldi. Cübbeli ve Hüseyni arasındaki diyalog kısa süre içerisinde bir kavgaya hatta ciddi bir savaşa dönüştü. Cübbeli Hüseyni’yi uluslararası bir sorun olarak nitelendirirken, Hüseyni taraftarları ise Cübbeli’ye FETÖ göndermesi yaptı. 

HÜSEYNİ NASIL GÜNDEME GELDİ?

Cübbeli ve Hüseyni arasındaki ilişki eskiye dayanıyor. Türkiye’ye Musul’dan gelen Hüseyni ilk Cübbeli tarafından Türkiye’ye tanıtıldı. Cübbeli, Hüseyni’yi kendi cemaat toplantılarında överken “Peygamberlik torunu“ olarak tanıttı, “olağanüstü” özelliklerinin olduğunu ileri sürdü.

2011’deki bir vaazda Cübbeli Hüseyni’yi şu sözlerle anlattı: “Kerametleri var. Demiri hamur gibi yaparlar, şiş sokarlar, kurşun atarlar. Hiçbir şey olmaz onlara.”

Cübbeli defalarca Hüseyni’yi kendi cemaat toplantılarına çağırdı ve her defasında övgüler dizdi. 

KAVGA NASIL BAŞLADI?

Uzun bir süre kendi dergahlarına ve toplantılarına kattığı Hüseyni ile Cübbeli arasında bir süre sonra kavga başladı. Cübbeli övgüler dizdiği Hüseyni hakkında 5 yıl sonra sert ifadeler kullanmaya başladı.  Cübbeli, gazeteci İsmail Saymaz’a da Hüseyni ile konuşmuştu. Cübbeli şunları söyledi: 

“15 yıl önce Musul’dan geldi. ‘Geçimim yok’ dedi. Aylık bir şeyler gönderdim… Zaman geçti, şeyhliğini ilan etti. Müritler, tekkeler, dergâhlar… Bir dolu Türk ile evlendi… Vatandaşlık da almış. Baktım kendisine ‘Hüseyni’ diyor. Kadının biri diyor ki; ‘Arabada şahit yok nikâh yaptı’. Kaç karısı var, belli değil. Ben de ‘iş çığırından’ çıktı diye cemaati uyardım.”

ŞEYHTİ ÖĞRETİM ÜYESİ OLDU

El Hüseyni lakabıyla bilinen Şeyh Seyyid Muhammed Accân el Hadîd El Hüseyni Er-Rifaî, Musul doğumlu. Babası vefat edince tarikatın başına geçti. Başında olduğu Darüsselam Külliyesi’nin Şanlıurfa’daki merkezi 2014’te kuruldu.

CÜBBELİ’Yİ SUÇLADI

Cübbeli’nin tanıttığı isim “Seyyid Muhammed Accen El Hadit Er Rufai El Hüseyni”dı. Fakat şu an aynı kişi farklı bir isimle gündemde. Resmi görüşmeler de yapan şahıs şu an “Dr. Seyyid Muhammed Elhüseyni” adını kullanıyor. İstanbul’daki Darüsselam Külliyesi’ni kuran şahıs “Daru’l Ulum Üniversitesi Öğretim Üyesi” olarak kendini tanıtıp Cübbeli’ye videolarla göndermelerde bulunuyor.

Sadece Hüseyni değil aynı tarikattan farklı isimler de Cübbeli’ye yanıtlar vererek “Reddiye“ adında videolar yayınlıyor. En son bölüm ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Cübbeli’nin iddialarına yanıt veren tarikat üyeleri ve Hüseyni, Cübbeli’yi kıskançlıkla suçlayarak ciddi ithamlarda bulundu. Hüseyni taraftarları son videolarında ise Cübbeli’yi FETÖ’cü olmakla suçladı. 

PROTOKOL YAPTILAR

Sakarya’da Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Spor Müdürü, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Müftü, Irak kökenli Şeyh Muhammed Hüseyni’yi ağırlamış; heyet olarak şeyhi İstanbul’daki tekkesinde ziyaret etmişlerdi. Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Şeyh Hüseyni onuruna önceki gün iftar düzenlemişti. Yurtta düzenlenen iftara şehrin protokolü katılmıştı.

Timur Soykan da ‘Uçan Şeyh’ başlıklı yazısında Hüseyni’yi ve ilişkilerini tek tek anlatmıştı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Isparta’daki elektrik kesintisinde Ak Partili Cengiz Holding’in payı!

HIZLI YORUM YAP