Çinli Sinovac şirketi, web sitelerine Türkiye'den erişimi engelledi | GÜNDEM
DOLAR

32,3353$% 0.23

EURO

35,1043% -0.15

STERLİN

40,9284£% -0.27

GRAM ALTIN

2.306,57%1,29

ÇEYREK ALTIN

3.969,00%0,10

a

Çinli Sinovac şirketi, web sitelerine Türkiye’den erişimi engelledi

Türkiye’nin Covid-19 aşısı aldığı Çinli Sinovac şirketi, web sitelerine Türkiye’den erişimi engelledi. Konuyla ilgili olarak Baykuş  haber sitesi istihbarat birimi bir araştırma yaptı ve bu iddianın doğru olup olmadığını kontrol ettik.

Konuyla alakalı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli henüz açıklama yapmazken, sağlık bakanlığı ve BTK ‘dan bir açıklama gelmediği görüldü.

cumhuriyet.com.tr16 Ocak 2021 Cumartesi, 18:00Aşılamanın başlamasının ardından Sinovac şirketi, web sitesine Türkiye’den erişimi engelledi!
Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 aşısı satın aldığı Çinli Sinovac şirketi, sinovac.com alan adından yayın yapılan kurumsal web sitesine Türkiye’den erişimleri engelledi.

Web sitesine giriş yapmak isteyen kullanıcıları “IP adresinizin bu web sitesini ziyaret etmesine izin verilmiyor!” iletisi karşılıyor.

Öte yandan VPN kullanılarak siteye erişim sağlanabiliyor.

Konuyu gündeme getiren Habertürk yazarı Fatih Altaylı köşesinde şunları dile getirdi:

“Türkiye’de aşıları yapılmaya başlanan Sinovac’ın internet sitesine girip, hem Türkiye’deki durumla ilgili neler duyurduklarını, hem de faz 3 çalışmaları yürütülen diğer ülkelerdeki (Endonezya ve Brezilya) son gelişmeleri öğrenmek istedim. Ancak çok ilginç bir durumla karşılaştım. Sinovac, şu anda aşılarını uygulayan tek ülke olan Türkiye’ye sitesinin internet erişimini engellemişti. Şaka yapmıyorum.

Sinovac’ın resmi internet sitesi olan Sinovac.com adresine girdiğiniz zaman karşınıza “Your ip is not allowed to visit this website” yazısı çıkıyordu. Yani bu internet sitesi sizin ip adresinizin erişimine kapalıdır yanıtı veriliyordu.

(Yine bu firmaya ait olduğunu umduğum sinovacbio.com adresine girdiğim zaman ise firmanın Covid-19’a karşı aşı ürettiği ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Sadece R and D bölümünde corona aşısı üretme çalışmaları vardır diye tek satır var.)

En önemli ürünü şu anda sadece Türkiye’de kullanılan bir firma, internet adresini Türkiye’den erişime niye kapar?

Herhalde firmanın Türkiye distribütörü bir yanıt verecektir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mahmut Efendi Hz. Yeğenin ‘den Cübbeliye Ağır Sözler! Ayeti Nasıl Zamparalığa Alet Ettin!

HIZLI YORUM YAP