Çiftçi son model telefon alamaz mı? veya Çobanın alma hakkı yok mu? | GÜNDEM
DOLAR

32,6011$% 0.38

EURO

34,8403% 0.29

STERLİN

40,7045£% 0.25

GRAM ALTIN

2.492,91%0,36

ÇEYREK ALTIN

4.264,00%-0,18

a

Çiftçi son model telefon alamaz mı? veya Çobanın alma hakkı yok mu?

Çiftçi son model telefon alamaz mı? veya Çobanın alma hakkı yok mu? Ak partili millet vekili ve genel başkan yardımcısı Mahir Ünal Bey gündeme bombayı bıraktı gitti, bir çok kişi eleştirdi, taşladı, hakaret eden bile olmuş bazıları ‘da doğru diyor demiş ben konuya çok farklı yerden gireceğim.

Bir çoban çiftçi son model telefon alması kimi rahatsız eder ki? Alabilir mi alamaz mı işte o noktaya değinmek lazım…

Köylü milletin efendisidir, köyde adam yoksa o şehir ve devlet yoksullaşmaya ve dışardan alıma mahkumdur! Görüyoruz köyler boş. Haliyle ben şahsen üzülüyorum, kimse toprağını bırakıp gitmez o büyük şehirlere, hiçbir köylü ‘de istemez o burnu kalkın bey efendileri görmek ona köyünde bir çay bile yeter tatil mi arkadaşım zaten Almanya’da o beğenmediğiniz köylere geliyor insanların çoğu kimisi memleket kimisi özlem, kimisi tertemiz hava parayla bulunmaz bu doğa, ülkemiz her yeri mis gibi köy olarak dedim şehirlere diyecek çok şey varsa gerek yok, Cumhurbaşkanı demişti aynısını söylüyorum.

Gelelim şu telefon işine sayın Mahir Ünal bey bu açıkça bir itiraf gibidir, zor durumda olan köylü ise köyde insanlar kazanamıyorsa bu politik bir sorun değilimdir, herkes telefonu konuşuyor peki bu telefonlar neden bu kadar pahalı diye kimse sormuyor, benim köylüm elbette en iyi telefonu kullanabilir eğer kullanamıyor ve teknolojiden mahrum kalıyorsa o’da siyasi partilerin ayıbıdır.

Anlatmak istediğim şu eğer bir kişi o telefonu kullanıyor diye ayıplanıyorsa ve bir telefon alacak kadar kıymeti yoksa sizin düşünmeniz gereken telefonu alan kişi değil telefonun fiyatı olması gerekmiyor mu?

Benmi yanlış düşünüyorum Allah aşkına son model bir telefonu Avrupa’da insanlar alabiliyor ve ülkemizde alanlara sen kullanma bak durumun yokmuş dersek bizim vatandaşımız ve milletimiz Avrupa’da yaşayanlardan daha mı alçak?

Bunu lütfen açıklayın, Mesele telefon değil mesele telefonun neden bu kadar pahalı olduğu daha net açıklayım mı? Yaşınız beden büyük Allah bildiği gibi ömür versin ama Allah aşkına bir emekli emeklilik parası ile bir ev, bir araba, bir arsa alabilecek  durumda mı şuan?

Peki ya eskiden öylemeydi?

Örnek verelim telefon ilk çıktığı yılları hatırlıyorum benim yaşımda ufaktı ilk sene almadım gerek yoktu ama sonra herkes almaya başlayınca bende aldım hem ‘de sıfır! Bana kimse nasıl alırsın demedi, hayırlı olsun dedi. üstelik bir çiftçi ailenin evladı olarak söylüyorum bunu ha bu arada kirada oturuyoruz o yıllardan bahsediyorum ciddi manada en son modeli alamasam ‘da en sondan bir önceki modeli almak bize güç olmazdı, hatta senede bir telefon değiştirecek durumdaydı çiftçi lütfen bu tür söylemler ile alamazsın değil köylü nasıl alabiliri düşünebilirseniz çözüm üretebilirsiniz.

Ersoy K

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kadıköy’deki Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 33 kişiye tutuklama talep edildi

HIZLI YORUM YAP