CHP'den Ayasofya çıkışı: Osmanlı hukukuyla Cumhuriyet'i yok saydınız  | GÜNDEM
DOLAR

32,5612$% 0.14

EURO

34,9087% 0.69

STERLİN

40,6060£% 1.11

GRAM ALTIN

2.430,95%-0,06

ÇEYREK ALTIN

4.081,00%-1,12

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • CHP’den Ayasofya çıkışı: Osmanlı hukukuyla Cumhuriyet’i yok saydınız 

CHP’den Ayasofya çıkışı: Osmanlı hukukuyla Cumhuriyet’i yok saydınız 

CHP’den Ayasofya çıkışı: Osmanlı hukukuyla Cumhuriyet’i yok saydınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zaman da Partinin Sözcüsü olan Faik Öztrak, Ayasofya CAMİİ’nin yargı kararı ile tekrar eski statüsüne gelmesini eleştirdi.Faik Öztrak, “Bu kararlar yıkılmış Osmanlı’nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet’in hukukunu yok saydı. Yarın bir gün yok olup gitmiş padişah iradesine göre birileri daha hak iddia ederse, Osmanlı dönemindeki malını mülkünü talep ederse ne olacak?” ifadesine yer verdi.

Danıştay’ın oy birliği ile karar alığ cami olarak ibadete açılan Ayasofya CAMİİ  ile ilgili açıklama bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Ayasofya CAMİİ’n ibadete açıklamasını eleştirdi.

Öztrak “Bir yandan 1934’te yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararına iptal edilmesin diye Danıştay’a sözde bir savunma verirken diğer yandan da Ayasofya dik duruşumuz sayesinde ibadete açıldı diye caka sattılar.” dedi

Konuşmasının devamın da ise ;

Bu yaptığınız ikiyüzlülük. Hadi oradan, yapılanın adı riyakarlıktır, ikiyüzlülüktür. Yetkinizi kullanmayıp kendi atadığınız hakimlerin arkasına saklanarak bedelini milletimizin ödeyeceği bir hukuki garabete neden olmanızdır.

Bu kararlar yıkılmış Osmanlı’nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet’in hukukunu yok saydı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Wayfair çocuk ve organ ticareti skandalı !

HIZLI YORUM YAP