CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul deprem teklifi AK parti oylarıyla reddedildi! Vatandaştan tepki! | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul deprem teklifi AK parti oylarıyla reddedildi! Vatandaştan tepki!

CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul deprem teklifi AK parti oylarıyla reddedildi! Vatandaştan tepki!

İzmir’de olan depremin acısı geçmeden AK parti olası İstanbul depremi için meclise getirilen deprem teklifini direk olarak red etti. Sosyal Medya’da eleştirilerin hedefi  olan AK parti henüz bir açıklama yapmazken, milyonlarca kişiyi tehlikeye atması ise vatandaşı isyan ettirdi, bu şekil demi bize hizmet edecekler, artık oy değil su dahi vermeyeceğim diyen kullanıcılar ve seçmenler, hata ettik bunlara oy vermekle dedikleri yazılar ve görüntüler ise İstanbul’un tehlikede olduğunu ortaya çıkardı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, CHP ve İYİ Parti’nin depreme karşı güçlendirme teklifini oy çokluğuyla reddetti.

Karar Gazetesi’nde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, güçlendirilmesi yapılacak köprü ve duvarların, deniz yapılarının, üst-alt geçitlerin projelerinin hazırlanması ile ilgili hizmet alım ihalelerinin, gelecek yıllara yaygın olarak yapılmasıyla ilgili İBB’nin teklifini, oy çokluğuyla reddetti.

CHP ve İYİ Parti ise teklifin kabulü yönünde oy kullandı. Karar’da yer alan habere göre, İBB Altyapı Projeler Müdürlüğü, “Gelecek Yıllara Yaygın Hizmet Yüklenimleri” hakkında İBB Meclisi’ne 4 ayrı teklif dosyası sundu.

Teklifler özetle şöyle:

“-Güçlendirilmesi yapılacak köprü ve duvarların statik analiz hesaplamaları ile projelerinin hazırlanması.

-İstanbul geneli muhtelif deniz yapıları projelerinin hazırlanması

-İstanbul genelinde sit alanlarında yeşil alan, cadde, meydan, sahil düzenlemeleri ile deniz yapıları, otoparklar, köprü ve üst-alt geçit projelerinin hazırlanması.

-İstanbul genelinde yeşil alan, cadde, meydan, sahil düzenlemeleri ile deniz yapıları, otoparklar, köprü ve üst-alt geçit projelerinin hazırlanması. Söz konusu tekliflerle, hizmet alımı ihalelerinin gelecek yıllara yaygın olarak yapılabilmesi için yetki verilmesi teklif edildi ancak teklif AKP’nin oylarıyla reddedildi”

AKP’NİN RET GEREKÇESİ

İBB Altyapı Projeler Müdürlüğü’nün 5018 ve 5809 sayılı kanunların ilgili maddelerinde yer alan “Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, bir mali yıl içinde tamamlanması mümkün olmayan yatırım projeleri için gelecek yıllara yaygın yüklenmeye girişebilir”,“Elektronik haberleşme hizmetleri, elektrik ve doğal gaz alımları, harita, plan, proje, etüt ve müşavirlik hizmetleri için, süresi üç yılı geçmemek, finansal kiralama suretiyle temin edileceklerde ise dört yıl olmak üzere üst yöneticinin onayıyla gelecek yıllara yaygın yüklenmeye girişilebilir.” hükümlerine dayanılarak hazırlanan teklifler, AKP Grubunun oylarıyla kabul edilmedi.

AKP Grubu, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 67. Maddesinde “proje hazırlanması hizmetleri” sayılmamasını ret gerekçesi olarak gösterdi. Proje hazırlanması, yapılacak işin bir parçası olarak değerlendirilmedi.

İBB yaptığı açıklamada, önceki yıllarda böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, aynı kapsamdaki ihaleler için meclis onayı aranmadığını belirterek, “2019 belediye seçimlerinden sonra, 2020 Mali Yılı Bütçesi’nin İBB Meclisinde görüşülmesi sırasında, bütçe kararnamesinin 5. Maddesinde bir değişiklik yapıldı. ‘…Yatırım projeleri için, birden çok yılı kapsayan sözleşmeleri yapmaya İBB Meclisi’nin onayı ile yetkilidir’ ifadesi eklendi. Bunun için daha önceki yıllarda Meclise sunulmayan bu teklifler Meclis onayı için hazırlandı. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıldı” dedi.

Kaynak Yeniçağ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Menzil Şeyhi depremle konuşmuş ve durdurmuş!

HIZLI YORUM YAP