Bursa'da Boğaziçi eyleminde gözaltılar var! 8'i Kadın 17 yurttaş! | GÜNDEM
DOLAR

32,6060$% 0.37

EURO

34,6955% -0.12

STERLİN

40,4968£% -0.36

GRAM ALTIN

2.511,89%1,13

ÇEYREK ALTIN

4.289,00%0,95

a

Bursa’da Boğaziçi eyleminde gözaltılar var! 8’i Kadın 17 yurttaş!

Bursa’da Boğaziçi eyleminde gözaltılar var! 8’i Kadın 17 yurttaş! Bir çok ilde yapılan eylemler gittikçe büyüyor, olayların Türkiye geneline yayılmasından endişe ediliyor. AK Parti ve MHP ise eylem yapanların terörist olduğunu yeniledi.

Üniversite Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla Bursa’da Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek amacıyla toplanan yurttaşlara polis müdahale etti. Polis müdahalesi sonucu 8’i Üniversite Kadın Meclisleri üyesi 17 yurttaşın gözaltına alındığı öğrenildi.

 

İstanbul’da AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi ‘ne rektör olarak atanmasına yönelik protestolar, Ankara ve İzmir’in ardından Bursa’da da gözaltılarla sonuçlandı. Kadın Meclisleri’nden edinilen bilgiye göre, Bursa’nın Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde Boğaziçi eylemlerine destek vermek için toplanan 17 yurttaş gözaltına alındı.

Bursa’daki eylemler, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki protestolarda gözaltına alınan yurttaşların serbest bırakılması ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’nun istifa etmesi için düzenlendi. Açıklama yapmak için toplanan gruba polis müdahale etti.

Gözaltına alınan yurttaşlar, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. O esnasında video çekmek isteyen bir yurttaşın, polislerce engellenerek telefonunu kapatması istendi. Gözaltına alınan 17 kişinin işlemleri sürüyor.

İZMİR’DE 51 GÖZALTI

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapmak istediği Boğaziçi öğrencileri ile dayanışma eylemine polis müdahale etti. Boğaziçi’nin AKP’li rektörü Melih Bulu’ya karşı eylemler sürüyor. Alsancak’taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma için eylem yapılmak istedi. Öğrencilerin basın açıklamasına izin vermeyen polis, biber gazıyla müdahale etti. Polis müdahalesi sonucu 51 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YÖK programında Erdoğan’dan flaş bir müjde geldi ! Haftaya başlıyor…

HIZLI YORUM YAP