Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlandı! Başkan Erdoğan açıklamada bulundu | GÜNDEM
DOLAR

32,4918$% 0.13

EURO

34,7981% 0.2

STERLİN

40,6264£% 0.41

GRAM ALTIN

2.489,99%1,14

ÇEYREK ALTIN

4.223,00%0,32

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlandı! Başkan Erdoğan açıklamada bulundu

Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlandı! Başkan Erdoğan açıklamada bulundu

Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlandı! Başkan Erdoğan açıklamada bulundu

 

Koronavirüs sebebi ile yaşamını yitiren AK Parti kurucularından, TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Burhan Kuzu, son yolculuğuna uğurlandı. 65 yaşında hayatını kaybeden Kuzu’nun Türk bayrağına sarılı cenazesi camiye getirildi ve cenaze namazı kılındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da cenaze töreni sonrasında dava arkadaşı hakkında konuşmada bulundu.

 

İstanbul’da özel hastanede tedavisi devam eden ve yoğun bakım servisinde bir süredir koronavirüs tedavisi gören 22, 23, 24 ve 26. Dönem Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Burhan Kuzu, dün hakkın rahmetine kavuştu.

 

65 yaşındaki Kuzu için saat 12.00’de Fatih Camii’nde cenaze töreni gerçekleşti. Kuzu’nun Türk bayragına sarılı tabutu camiye getirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hazır bulundu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle şu anda musallada b8ulunan değerli dava arkadaşımız yol arkadaşımız Prof. Dr. Burhan Kuzu hocamızı özellikle emri ilahiye uymak suretiyle ebedi yolculuğuna uğurluyoruz. Her nefis ölümü tadacaktır. Bu sadece burhan hocamız için geçerli değil. Bu hükme herkes uyacak. Bunun ne zaman nerde nasıl geleceği belli değil.

 

 

 

Rabbim bizlere iman Kur’an, İslam üzere ölmeyi nasip etsin. Hep birlikte inşallah Kur’an yolunda yürüyeceğimiz bu yolda rabbim bizleri sevgili Habibin sancağı altında toplanmayı bizlere nasip etsin.

Burhan Hocamız malum hem nüktedandı hem de İstanbul Üniversitesi’nde davasın bilen bir Anayasa Hukukçusu’nun olmadığı bir dönemde orada görev yaptı. Oradan yetiştirdiği öğrencileriyle hep övündü. Biz de onunla övündük parlamentoda beraber süren bir yolculuğumuz oldu. Daha sonra cumhurbaşkanlığında danışman olarak çalıştık. Koronavirüs salgını sonrası Burhan Hoca’yı çok kısa sürede kaybettik.

 

BURHAN KUZU KİMDİR?

1 Ocak 1955’te Kayseri Develi’de doğdu. Baba adı Ali Rıza, anne adı Zahide’dir.

Anayasa Hukukçusu, Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Akademik çalışmalarda bulundu ve profesörlük unvanını aldı. Stajyer kaymakam olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bulundu. Mesleki alanda yayımlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır. Çeşitli STK’larda üyelik ve yöneticilik yaptı. 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başladı. Partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüttü.

22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığı görevinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Kuzu, halen AK Parti MKYK Üyesiydi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3 yaşındaki Elif BEBEK enkazdan çıkarıldı ! 65 saat sonra mucize

HIZLI YORUM YAP