Boğaziçi'nde gözaltına alınan 21 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Boğaziçi’nde gözaltına alınan 21 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Boğaziçi’nde gözaltına alınan 21 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Boğaziçi’nde gözaltına alınan 21 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanının seçimle atamadığı rektör için öğrenciler protesto gösterisinde bulunmuş protesto dünya genelinde ses getirmişti, Rektör olarak istenmeyen kişi protesto esnasında göz altına alınmıştı

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’yu protesto ederken gözaltına alınan 45 öğrenciden emniyetteki işlemleri tamamlanan 21’i daha adliyeye sevk edildi. İfadelerin alınmasının ardından öğrenciler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde yapılan eylemin ardından evleri basılarak gözaltına alınan 21 öğrencinin emniyetti işlemleri tamamlandı. 21 öğrenci sağlık kontrolünün ardından “2911 sayılı Kanun’a muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” suçlamasıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü.

İfadelerin alınmasının ardından gözaltında tutulan 21 kişiden 8’i karakola imza verme ve yurtdışı çıkış yasağıyla, 10 kişi de yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Önceki gün adliyeye sevk edilen 24 öğrenci serbest bırakılmıştı.

ÇAĞLAYAN’DA DA EYLEM

Bu arada gözaltında bulunan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen bir grup öğrenci adliye önünde eylem yaptı. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, “Tekrar ediyoruz: Korkmuyoruz. Yasaklarınızla sindiremediğiniz gençlik, gözaltılarla yılmayacak. Arkadaşlarımız özgürleşecek, kayyum rektörler üniversiteden gidecek” denildi.

Kaynak : Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AFAD ekibi, yolda namaz molası verdi İki kardeş öldü! Olay soruşturmada ortaya çıktı!

HIZLI YORUM YAP