Aykut Elmas İsmail Saymaz Orhan Aydın Ayşenur Asrlan Gökhan ÖzOğuz 'a Vatandaşlardan, Papa üzerinden olay cevap | GÜNDEM
DOLAR

32,3765$% 0.17

EURO

34,9900% -0.24

STERLİN

41,0054£% 0.28

GRAM ALTIN

2.324,65%0,24

ÇEYREK ALTIN

3.990,00%-0,29

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Aykut Elmas İsmail Saymaz Orhan Aydın Ayşenur Asrlan Gökhan ÖzOğuz ‘a Vatandaşlardan, Papa üzerinden olay cevap

Aykut Elmas İsmail Saymaz Orhan Aydın Ayşenur Asrlan Gökhan ÖzOğuz ‘a Vatandaşlardan, Papa üzerinden olay cevap

Aykut Elmas İsmail Saymaz Orhan Aydın Ayşenur Asrlan Gökhan ÖzOğuz ‘a Vatandaşlardan, Papa üzerinden olay cevap

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Giresun’da selden en çok etkilenen Dereli ilçesinde incelemelerde bulunması ve vatandaşın acısını paylaşması bir kesmi rahatsız etti. Sosyal medya hesaplarından nefret söylemi içeren ifadeler kullanan isimlere cevap halkın kendisinden geldi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Giresun’da selden etkilenen Dereli ilçesinde ziyarette ve incelemelerde bulundu. Şu ana kadar 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği felakette, Dereli ilçesinde bir cami ve Kuran kursunun felaketten ağır şekilde etkilendiğini söyleyen Erbaş şunları söyledi: “Birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir çalışmayla felakete uğrayan ilçelerimiz inşallah en kısa zamanda eski haline kavuşturulacak. Yıkılması gereken binalar da yıkılacaktır ve yenileri yapılacaktır. Bakanlarımız buradalar, tüm vatandaşlarımız için dua ediyorum, sabır ve tahammül tavsiye ediyorum. Çünkü Allah’tan gelene karşı boynumuz kıldan incedir ama tedbirlerimizi almalıyız. Bizim için 4 önemli unsur var. Bunlar da; ibret almak, tedbir almak, tevekkül etmek ve dua etmektir. Afet durumunda bir Müslümana gerekli olan bu davranışlardır. Dereli ilçesinde bir camimizin altında bulunan Kur’an kursumuz kullanılmaz halde, onun dışında herhangi bir sıkıntı yok. Ancak Espiye ve Yağlıdere’de bazı camilerimiz kullanılmaz hale geldi”

 

ERBAŞ’A SALDIRAN İSİMLERİN MESAJLARI

Tiyatro oyuncu Orhan Aydın: “O cami kıyafetiyle sokaklarda dolaşan siyasal İslamcı diyanet işleri başkanını, betondan tabutlukların yapıldığı dere boyuna, kesilen ormanlara, HES dikilen derelere, yol diye yapılan ölüm tuzaklarına götürüp ilk yağmura kadar orada bırakın, iyilik yapmış olursunuz.” dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz: “Diyanet İşleri Başkanı’nın sel felaketi ile ne ilgisi var? Haydi, gitti, diyelim, çamur deryası içinde cübbeyle gezmesinin ne manası var?” ifadesini kullandı.

Gazeteci Ayşenur Arslan: “Diyanet İşleri Başkanı afet bölgesinde. “Kadere isyan etmeyin” desin diye gönderilmiş. Soma’da Elazığ’da olduğu gibi!!” dedi.

Şarkıcı Gökhan Özoğuz: “Mesela Neden? Jeoloji doktorası mı var?” sordu.

İnternette yayınladığı “komik” videolarla “meşhur” olan Aykut Elmas ise, kendince dalga geçmeye çalıştı. Ancak gelen tepkiler sonrası özür dilemek zorunda kaldı.

Aykut Elmas: “-Hımmm. Bak şu ev tam çökmemiş, o hanede zina yok demek ki. Du bakim. Bak şu araba paramparça, kesin sahibi eşcinsel. Ayrı şehrin kuzeybatı yakası daha çok hasar almış. Bu neye işaret eder? -Neye efendim? -Kuzeybatıda daha fazla ateist olduğuna. Şu yanma devam edelim…”

“Yeminle ne dinle ne kutsalla dalga geçme derdim yok ki haddim zaten değil. Öyle anlamanıza üzüldüm. Tek ilginç gelen, “afet incelemesi diyanet diliyle nasıl yapılır?” fikri gülümsetti ve yazmak istedim. Kızgınlığınız ya da kırgınlığınız için üzgünüm.”

Hukukçu Gönenç Gürkaynak: “Diyanet İşleri Başkanı’nın, cübbe ve sarıkla, sel bölgesinde “incelemelerde bulunması” esnasında hangi sıfatla neyi incelediğini ve hangi yaraya nasıl merhem olacağını merak etmek, herhalde bir kuşak, sınıf, inanç yahut siyasi görüş meselesi değildir. Samimiyetle, merak ediyorum.”

PAPA GÖNDERMESİ

Sosyal medyada Erbaş’ı linç etmeye etmeye çalışanlara ise Papa üzerinden gönderme yapıldı. Katoliklerin ruhani liderinin İtalya’daki Amatrice kentine deprem sonrası yaptığı ziyareti hatırlatan kullanıcılar, Papa’nın da dini kıyafetleriyle afet bölgesine gittiği ve yetkililerden bilgi aldığı görüntüleri paylaştı.

BAZI KULLANICILAR ERBAŞ’A BU SÖZLERLE DESTEK ÇIKTI

@enbiya_yildirim isimli kullanıcı: Papa deprem bölgesi ziyaretinde. Oralarda bu ziyareti eleştirmek kimsenin aklından geçmez. Ama bizde Diyanet İşleri Başkanı neden sel bölgesinde diye vaveyla koparılır. Bu eleştirileri yöneltenlerin çoğunun İslamla bir hesabı olduğunu biliyoruz.

@Galipilhaner isimli kullanıcı: Papa hazretleri afet bölgelerini ziyaret edebilir. Diyanet İşleri Başkanı afet bölgelerini ziyaret edemez. Laikçiler öyle söylüyormuş. Amaç ne? Amaç İSLAM düşmanlığı.

@osmanncavus isimli kullanıcı: Papa’nın fotoğrafı, yaklaşık üç yüz kişinin öldüğü Amatrice depreminden sonra çekilmiş. Papa, Sismolog mu ki orayı ziyaret ediyor? Değil! Peki, Diyanet İşleri Başkanı afet alanını ziyaret edince neden Jeoloji doktorasını soruluyor? Sarık ve cübbeden bu kadar korkmayın…

@ErdalBayansal isimli kullanıcı: Diyanet İşleri Başkanının afet bölgesine Cübbe ile gitmesini eleştirenler var bu ülkede Söz konusu din oldu mu “laik” ülkeyiz Eleştiri ve saldırı olacağında “Müslüman” ülkeyiz Överken laikliğe, söverken Müslümanlığa… İşlerine geldiği gibi ikiyüzlü sahtekarlar…

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun açıklaması

HIZLI YORUM YAP