Categories: GÜNDEM

Ayasofya Camisi’nin yeni imamı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kimdir, nerelidir?

Ayasofya Camisi’nin yeni imamı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kimdir, nerelidir? Uzun zamandır gündemde olan cami için yeni bir adama gerçekleşti. Atamanın ardından imam için bir çok farklı yorum sosyal medyada yayınlandı.

İMAM İÇİN UMARIM DİĞER İMAMLAR GİBİ KURUCU DEĞERLERE HAKARET ETMEZDEN GÖREVİNİ YAPAR DİYENLERİNS AYIS FAZLA!

Daha önce Ayasofya kebir camine atanan kişilerin Atatürk ve Türk milletinin gazi ve şehitlerine isim vermeden hakaret ve beddua etmeleri toplumda kin ve nefret tohumlarının ekilmesine sebep olmuştu..

PROF. DR. MEHMET EMİN KİMDİR?

Prof. Dr. Mehmet Emin 1 Nisan 1963 tarihinde Van’da doğdu. Van İmam Hatip Lisesi’ndne mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde okudu. Aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. 1992 yılında doktora yaptı. 2001 yılında profesör oldu. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olarak Öğretim Üyeliğine devam ederken 16 Şubat 2013 tarihinde Bursa İl Müftülüğüne atandı. TRT ve özel televizyon kanallarında program hazırlayıp sundu. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay aynı zamanda tasavvuf müziği ile de ilgileniyor. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın işahi albümleri ve kitapları bulunuyor.

Prof. Dr. Mehmet Emin 1 Nisan 1963 tarihinde Van’da doğdu. Van İmam Hatip Lisesi’ndne mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde okudu. Aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. 1992 yılında doktora yaptı.  2001 yılında profesör oldu. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olarak Öğretim Üyeliğine devam ederken 16 Şubat 2013 tarihinde Bursa İl Müftülüğüne atandı.  TRT ve özel televizyon kanallarında program hazırlayıp sundu.  Prof. Dr. Mehmet Emin Ay aynı zamanda tasavvuf müziği ile de ilgileniyor. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın işahi albümleri ve kitapları bulunuyor.

AYASOFYA CAMİSİ’NDE GÖREVLENDİRİLDİ

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde imam-hatip olarak görev yapacak.

Edinilen bilgiye göre Prof. Dr. Ay, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugünden itibaren cuma ve cumartesi günleri için camide görevlendirildi.

Ay, camide, cuma günleri cuma, ikindi, akşam, yatsı ile cumartesi günü sabah namazını kıldıracak.

Daha önce Bursa Müftülüğü görevinde de bulunan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ay’ın, Ayasofya’da bir yıllık görevlendirildiği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet

baba kuş

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

1 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

1 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

1 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

2 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

2 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

2 hafta ago