ASAL son seçim anketi sonuçlarını açıkladı: AK Parti İstanbul'da eridi! Ak Parti tutuştu! MHP yandı! | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • ASAL son seçim anketi sonuçlarını açıkladı: AK Parti İstanbul’da eridi! Ak Parti tutuştu! MHP yandı!

ASAL son seçim anketi sonuçlarını açıkladı: AK Parti İstanbul’da eridi! Ak Parti tutuştu! MHP yandı!

ASAL son seçim anketi sonuçlarını açıkladı: AK Parti İstanbul’da eridi! Ak Parti tutuştu! MHP yandı! Son yaptığı anketler ile adından söz ettiren ve geçtiğimiz günlerde yaptığı anket ile ittifakları seçmene soran Asal son İstanbul anketin ‘de Ak parti ve MHP’nin eridiği görüldü.

AK PARTİ ERİYOR! MHP YOK OLDU!

MHP anketlerde yok olurken, Ak partinin ise hızlı düşüşü gözler önüne serildi, Ak parti anketlerde ve İstanbul seçimlerini kaybettiği için değişiklik  yapmıştı, Anketlerde gidişatı gören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise nasıl bir karar alacağı merak konusu olurken Kulislerde ise Ak partide köklü değişiklikler olacağı ve Erdoğan’ın bunun için belirli çalışmaları kendi ekibi ile düşündüğü belirtiliyor.

Bir çok bakanın gönderilmesi gündemde..

ASAL Araştırma Şirketi, geçtiğimiz günlerde “İstanbul Siyasi Durum Araştırması – Mart 2022” anketini açıkladı. Ankette İstanbul’da olası bir yerel seçimde  CHP’nin tekrar kazanması damgasını vurdu. İstanbul’da AK Parti oyları eridi.

AK PARTİ İSTANBUL’DA BÜYÜ KAYIP VERDİ

Yapılan araştırmada “Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna  kararsızlar dağıtıldıktan sonra ankete katılanların yüzde 44,5’i CHP, yüzde 37,2’si AK Parti, yüzde 5,8’i İYİ Parti, yüzde 4,3’ü HDP yanıtını verdi. Ortaya çıkan sonuçta AK Parti’nin İstanbul’da eridiği gözlemlendi.

VATANDAŞ EKONOMİDEN ŞİKAYETÇİ

Öte yandan ankette vatandaşlara “Sizce Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 74,5’i bu soruya ekonomi ve hayat pahalılığı yanıtını verdi. Bunu yüzde 7,8 ile “İşsizlik” cevabını verenler takip etti. “Eğitim sistemi” yanıtı ise yüzde 5,5 ile üçüncü sırada yer aldı. Yüzde 4,1’lik bir kesim ise bu soruya “Adalet, hukuk sisteminin eksiklikleri” cevabını verdi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Parlayan Yıldız Emrullah Tepe’ye Ödül

HIZLI YORUM YAP