Arslan Yusuf kimdir, Nasıl öldü amacı nedir? Alparslan Büyük Selçuklu | GÜNDEM
DOLAR

32,5760$% 0.1

EURO

35,0438% 0.56

STERLİN

40,8635£% 0.69

GRAM ALTIN

2.432,19%0,38

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%0,00

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Arslan Yusuf kimdir, Nasıl öldü amacı nedir? Alparslan Büyük Selçuklu

Arslan Yusuf kimdir, Nasıl öldü amacı nedir? Alparslan Büyük Selçuklu

Arslan Yusuf kimdir, Nasıl öldü amacı nedir? Alparslan Büyük Selçuklu yeni sezona bomba gibi giriş yaptı, Dizi ‘de yeni tarihi karakter ise ortaya çıktı.

Bir çok kişi dizi de yer alan Arslan Yusuf ‘un kim olduğunu merak etti. Büyük bir savaşçı olan ve oldukça kurnaz bir yapıya sahip olan Arslan Yusuf dizi ‘de Alparslan’a bir çok zorluk çıkaracak.

Alparslan Büyük Selçuklu Arslan Yusuf rolünü Umut Karadağ oynamakta.

HAKKINDA ÇEŞİTLİ TARİHİ OLAYLAR VAR

Diğer ismi ile Yusuf Kadır Han olarak bilinir. Karahanlı devletine büyük faydaları olmuştur, Parlak zamanlar yaşatmıştır olduğu yıllar içerisinde.

Giderek büyüyen Karahanlı Devleti’nin, Sultan Mahmud‘un Hindistan seferini fırsat bilip Ca’fer ve Sübaşı Tegin önderliğinde bir orduyla Horasan’ı ele geçirmek için saldırması ve Gazne hükümdarı Sultan Mahmud‘un kardeşi Nasr‘ın Karahanlılar’ı yenmesiyle birlikte Yusuf Kadir Bey’den yardım istendi. Onun da dahil olduğu kuvvetler bir kez daha mağlup oldu ve Kadir Han‘ın hükümdarlığına giden sık hükümdar değişiklikleri başladı. Karahanlı Sultanı Nasr Ali Han‘ın 1013’te ölümünden sonra kardeşi Arslan Han fiili olarak kağanlığın yönetimini devr aldı ve Yusuf Kadir Han ortak Kağan ilan edildi. Mensur bin Ali’ye karşı yapılan seferde diğer kut sahibi Ali Tigin’inin esir düşmesi; 1017’de de Arslan Han‘in vefat etmesiyle; tahtın büyük varisi Mensur Arslan Han tahta geçti. Daha sonra kendisini sofiliğe veren ve tahttan çekilen Mensur Arslan Han tahtını Yusuf Kadir Han‘a verdi. Ancak Arslan İlig de kendini hükümdar ilan etti. Arslan İlig’in ölmesiyle birlikte Yusuf Kadir Han Karahanlı Devleti’nde süren çalkantıları dindirdi. Bu zaman Karahanlılar’ın en parlak dönemi oldu. Yusuf Kadir Han’ın 1032’de ölmesiyle birlikte oğulları arasında çıkan taht kavgaları sonucu ülke, Doğu ve Batı Karahanlılar olarak ikiye ayrıldı. Doğu Karahanlılar’ın başkenti Kaşgar, Batı Karahanlılar’ın başkentiyse Semerkant oldu.

Arslan Yusuf Ne Zaman öldü?

Kaynaklarda doğumu tam olarak belli olmayan Arslan yusuf Ölüm tarihi kayıtlara geçmiştir.  1032’de Kaşgar’da ölmüştür.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul Fatih’te iki polis memuru silahlı saldırıya uğradı! Çene ve baş bölgelerine ateş ettiler!

HIZLI YORUM YAP