"Arkandayız Martı" Oğuz Alper Öktem: Eyüp Aksu sen kimseyi tehdit edemezsin! | GÜNDEM
DOLAR

32,5505$% 0.1

EURO

34,9164% 0.67

STERLİN

40,5739£% 1

GRAM ALTIN

2.435,28%0,11

ÇEYREK ALTIN

4.088,00%-0,93

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • “Arkandayız Martı” Oğuz Alper Öktem: Eyüp Aksu sen kimseyi tehdit edemezsin!

“Arkandayız Martı” Oğuz Alper Öktem: Eyüp Aksu sen kimseyi tehdit edemezsin!

“Arkandayız Martı” Oğuz Alper Öktem: Eyüp Aksu sen kimseyi tehdit edemezsin! Gündeme bomba gibi düşen tehdit söylemi sosyal medyada geniş yer buldu! Taksi başkanının Matı CEO’sunun tehdit ettiği iddia edildi.

MİLYONLARCA KEZ İZLENEN VİDEO GÜNDEM OLDU!

Konuyla ilgili olarak Gündem’de sıcaklığını koruyor! Olayın nasıl bir sonuç doğuracağı merak edilirken, Milyonlarca kişi destek verdi!

MARTI KULLANAN KİŞİLERİN ÜZERİNE TAKSİ SÜRÜLÜYOR!

Martı kullanan kişilerin üzerine taksi sürüldüğünü belirtildi, konuyla ilgili martı kullanan kişiler plakayı alın bize bildirin biz yasal işlemleri başlatırız diyerek seslendi.

Martı, geçtiğimiz ay ‘trafik problemine çözüm’, ‘hava kirliliğini azaltmak’ ve ‘zamandan tasarruf etmek’ için uygulama kullanıcılarının aracındaki boş koltukları aynı yöne gitmekte oldukları kişilerle paylaşabilmesine imkan kılan ‘TAG’ platformunu duyurmuştu. Uygulamanın ‘hatır taşımacılığı’ olduğunu kaydeden şirket, platformu ücretsiz olarak açıklamıştı.

Özellikle ABD’de çok yaygın olan araba paylaşımı (carpooling), hava kirliliğini, karbon emisyonlarını, trafik sıkışıklığını ve park yeri ihtiyacını azaltırken aynı zamanda daha çevre dostu ve sürdürülebilir bir seyahat yöntemi olarak da biliniyor.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın Twitter hesabı üzerinden dört gün önce Martı’nın söz konusu uygulamasının ‘korsancılık’ olduğu iddia edilen bir tweet paylaşılmış, Eyüp Aksu’nun hesabı etiketlenerek “Yasal işlemler başlatılmıştır. Bütün resmi kurumlara iptali için gerekli girişimlerde bulunulmuştur” diye yazılmıştı.

Aksu, Facebook hesabından da aynı cümleleri kullanarak yargıya gittiklerini söylemiş ve Öktem’in AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in damadı olmasını “Ne yazık ki” diye yorumlamıştı.

Bunun üzerine Martı CEO’su Öktem, bu ay içinde açtığı Twitter hesabından bir video yayınlayarak Aksu’nun hesabını etiketledi ve “Bu video bir ‘tehdide cevap’ videosudur! Sözlerim ne taksi emekçisi ne de plaka sahiplerine, yalnızca sanadır” diye yazdı.

İnsanlar taksi bulamadığı için karısını doğum için hastaneye götüremiyor

Öktem arabasının içinde çektiği videoda şunları diyor: “Bu söyleyeceklerim ne taksi plakası sahiplerine ne de taksi emekçilerine. Doğrudan İTEO başkanı Eyüp Aksu’ya. Sen beni tehdit edebilirsin. Geçen sene Libadiye’deki ofisime iki tane adamımı gönderdin. Ki o şirket Türkiye’nin gururu bir teknoloji devi. Türkiye’ye milyonlarca dolar yatırım getiriyor. New York borsasına açılan ilk şirket olacak, Türk bayrağını orada dalgalandıracak.

Hadi bunu da yaptın ama sen kimsenin ailesini tehdit edemezsin. O kırmızı çizgiyi geçemezsin. İstanbul sizin yüzünüzden mağdur. İnsanlar taksi bulamadığı için karısını doğum için hastaneye götüremiyor. Çocuklar taksi bulamadığı için ÖSS’yi kaçırıyorlar. Biz senin yarattığın bu hastalıklı sisteme çare olsun diye çevreci, kanuni, ekonomik, trafiği çözen bir şey yaratıyoruz. İnsanlar hatır taşımacılığı yapabilsinler diye bir teknolojik altyapı kuruyoruz, buna da taş koyuyorsun.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Oysa kayıt dışı ekonomi, kayıt dışı insan demek! Sınır güvenliğin ‘den Saksı güvenliğine!

HIZLI YORUM YAP