Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni heykellere 1,5 milyon lira | GÜNDEM
DOLAR

32,3793$% 0.18

EURO

35,0612% -0.13

STERLİN

40,9826£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,18%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%-0,41

a

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni heykellere 1,5 milyon lira

Görev teslim edildikten hemen sonra heykellerin düzenli bir biçimde yıkatılması için talimat veren, israf yapılıyor belediye de diyerek ortalığı ayakaldıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, yeni heykel diktirmek için 1,5 milyon liralık bütçeden para ayırdığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, görevine geldikten sonra ilk iş olarak geçmişle hesaplaşmaya başladı. Kentin farklı noktalarındaki bazı yapıları kaldırtan Yavaş, heykellerin de düzenli olarak yıkatılması için talimat verdi. Gece yarısı yapılan heykel temizlikleri sosyal medya üzerinden Ankaralılara dev hizmet gibi sunuldu.

YENİ HEYKELLERE 1.5 MİLYON TL BÜTÇE

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin heykel konusundaki hassasiyeti, 2020 mali bütçesine de yansıdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Bütçesi’ne bakıldığında 106. sayfadaki ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Rapora göre; belediye bütçesinde 1,5 milyon lira “heykel yapımı” için ayrıldı.

HEYKEL TALİMATI KILIÇDAROĞLU’NDAN

Ensonhaberin haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından Mansur Yavaş’a ilk olarak heykel talimatı vermişti. CHP Lideri, “Mansur Bey’e; Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday, Şinasi ve Rıfat Horozcu’nun fötr şapkalı meşhur fotoğrafını gösterdim ve bunun heykelinin yapılmasını önerdim. Melih Cevdet Anday da o fotoğrafa çok güzel bir şiir yazmıştır.” şeklinde açıklama yapmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İYİ Parti’nin mahalle esnafına destek teklifi etti Cumhur İttifakı ret etti! Bu kadarda olmaz!

HIZLI YORUM YAP