Alparslan Kuytul: Süleyman Soylu Yalan Söylüyor! | GÜNDEM, SİYASET
DOLAR

32,3343$% 0.25

EURO

35,1415% 0.01

STERLİN

41,0285£% 0.02

GRAM ALTIN

2.301,87%1,09

ÇEYREK ALTIN

3.962,00%-0,14

a

Alparslan Kuytul: Süleyman Soylu Yalan Söylüyor!

Alparslan Kuytul: Süleyman Soylu Yalan Söylüyor! Adana’da yaşanan olaylar sonrasın ‘da Alparslan Kuytul hakkında Süleyman Soylu sert ifadeler kullanmıştı.

Konuyla ilgili Nevşin Mengü Soruyor.. Bazı başlıklar şu şekildedir.

Yaşanan olayla ilgili daha sonra Süleyman Soylu olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve iki polis hakkında işlem yapıldığı medyaya yansımıştı.

Alparslan Kuytul Yaptığı açıklamada Süleyman Solu açıkça yalan söylüyor ifadesi kullanarak, görüntülerin sosyal medyaya yansıması sonrası bir çok görevli polisin olaya karıştığı basına yansımıştı.

Alparslan Kuytul devlete karşı olmadıklarını herkesin devlet olduğunu söylediği devletin kim olduğunu bilmiyoruz herkes ben devletim açıklamasında bulunuyor devlet kimdir açıklasın dedi.

Alparslan Kuytul’un çocuğunun yediği cop darbelerinden dolayı 3 gün yoğun bakımda kaldığını ve tedavisinin şimdilik evde devam ettiğini ve gözetimde olduğunu ve ilaç kullandığını belirtti.

Alparslan Kuytul şeriat ile ilgili soruya insani yönden her bakımdan uygulanması gerektiğinin altını çizerek İslam medeniyeti istediği belirterek, herhangi bir farklı veya inanışına sahip olan kişiler eylem yapabilir, dinde zorlama yoktur ifadesine değindi.

İslam Medeniyetin ‘de zorlama ve işkence yoktur, herkes görüşünü rahatlıkla sunabilir dedi.

Alparslan Kuytul örnek vererek, Yahudiler Yahudi kanununa göre hüküm verebilir, Müslümanlar Müslüman kanununa göre hüküm verilebilir, İslam özgürlük dinidir dedi.

Alparslan Kuytul FETÖ/PYD sorusu üzerine iftira atıldı ve tüm mahkemelerden beraat ettim algı yapılıyor dedi. Tüm kayıtlarım var, Cumhurbaşkanı bile Onlarla görüştü ben görüşmedim bir yakınlığım yoktur dedi.

Alparslan Kuytul FETÖ /PYD terör örgütü için ise daha önce söylediği gibi Allah’ın tokadını yiyeceksiniz yaptıklarınız yanınıza kalmayacak açıklamasını çok önceden yaptığını ‘da belirtti.

Alparslan Kuytul Gencecik polisleri bizim hakkımızda doldurmuşlar yazık, olayı MHP’li polislerin yaptığını zaten bıyıklarından kim oldukları belli dedi.

Alparslan Kuytul Doğu Perinçek ve ekibinin Diyanet raporu hazırladığını belirterek yalan bilgi verdiklerini Diyanetin böyle bir rapor hazırlamadığını Kendinin Fetö/PYD liderine benzetilmesinin ise Doğu Perinçek ekibi tarafından yapıldığını açıkladı. Eski bir konuşmasının kırpılarak servis edildiğini ve Peygamberin mitinglere katıldığı konusunun ise uydurmaca olduğunu böyle sapkın bir inanışa sahip olmadığını belirtti.

Bizim bazı tarikatlar gibi şeyh uçtu, Peygamber buraya geldi gibi böyle sapkınca görüşleri savunmayız dedi.

Daha fazla bilgi için ise:

Kaynak: Konuklar: DW Türkçe Alparslan Kuytul & Güldem Atabay | Nevşin Mengü Soruyor programını izleyebilirsiniz.

Alparslan Kuytul Kimdir?

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP Lideri Devlet Bahçeli Barajı Geçemezse ne yapacak! Kılıçdaroğlu açıkladı!

HIZLI YORUM YAP