Alparslan Büyük Selçuklu Evdokya kimdir? Nasıl ölmüştür? | GÜNDEM
DOLAR

32,5596$% 0.05

EURO

35,0492% 0.54

STERLİN

40,8464£% 0.6

GRAM ALTIN

2.427,61%0,20

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%-0,02

a

Alparslan Büyük Selçuklu Evdokya kimdir? Nasıl ölmüştür?

Alparslan Büyük Selçuklu Evdokya kimdir? Nasıl ölmüştür? Selçuklu dizisinde güzelliği ile adından söz ettiren karatelerin tarihte olan hayatı ise dileler destandır. Güzelliği le kralların ve şöhret sahiplerinin gönlünü çalmıştır.

Bir çok tarihi karakterin peşinde olduğu ve evlenmek istediği Evdokya rahibe olarak ölmüştür.

1 Ocak 1068 tarihinde Romen Diyojen ile evlendi ve onu IV. Romanos olarak ortak imparator ilan etti.

Ancak kocasının, savaşçı kişiliği, bağımsızlığı ve zaman geçtikçe onu yönetimden uzaklaştırmasından mutsuz oldu. 1071 yılında Malazgirt Meydan Muharebesi sırasında kocasının Selçuklular tarafından esir alınması ile yönetim tekrar Eudokia ve Mihail’a geçmiştir. Bu, Romanos’un yaşadığı ve Konstantinopolis’e dönmekte olduğu öğrenilene kadar devam etmiştir. İoannis Dukas ve Vareg Muhafızlar tarafından yönetimi Mihail’e bırakıp, manastıra kapanmaya zorlanmıştır.

Alparslan Büyük Selçuklu Evdokya ise tarihte asıl ismi : Eudokia Makrembolitissa ‘dır

Eudokia Makrembolitissa: Dizide uzun süre görevine devam edecektir. Bir çok kurguda olduğu gibi filmin ilerleyen sahtelerinde zor zamanlar yaşadığını göreceğiz.

Alparslan Büyük Selçuklu Evdokya Nasıl ölmüştür?

1078 yılında III. Nikiforos, VII. Mihail’ı tahtan indirdikten sonra, Eudokia yeni imparator tarafından kendisi ile evlenmesi için çağrılmıştır. Ancak bu plan İoannis Dukas’ın muhalefeti nedeniyle mümkün olmamıştır. Eudokia, I. Aleksios’un 1081’de tahta çıkmasından bir zaman sonra rahibe olarak ölmüştür.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Adana’da Suriyeliler ellerinde pala ve silahlar ile görüntüler emniyeti harekete geçirdi!

HIZLI YORUM YAP