Alparslan Büyük Selçuklu Emir Bozan kimdir nasıl öldü? Emir Bozan tarihte ölümü kim öldürdü? | GÜNDEM
DOLAR

32,3724$% 0.16

EURO

34,9785% -0.32

STERLİN

40,9584£% 0.16

GRAM ALTIN

2.323,98%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,14

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Alparslan Büyük Selçuklu Emir Bozan kimdir nasıl öldü? Emir Bozan tarihte ölümü kim öldürdü?

Alparslan Büyük Selçuklu Emir Bozan kimdir nasıl öldü? Emir Bozan tarihte ölümü kim öldürdü?

Alparslan Büyük Selçuklu Emir Bozan kimdir nasıl öldü? Emir Bozan tarihte ölümü kim öldürdü? İzleme rekorları kıran dizinin başarılı karakterleri arasında olan ve islam düşmanı olan Emir Bozan Karmatîler tarikatının lideridir.

Emir Bozan kimdir?

Tarihi karakterin gerçek adı aslında tarihi olarak Tuğrul Bozan olarak bilinmektedir. gulâm kökenli olan Emir bozan ( Tuğrul Bozan ) Gazne devleti sultanıdır.

  • Doğum: –
  • Ölüm: 1052

Emir Bozan gazne hanedanı kökenleri arasında yer almaktadır.

Tarikatcı bir yapıya sahip olan ve Allah ile Kul arasına kendisini sokması ile farklı inanç ve düşünceleri ile bir çok kişiyi kandırmış ve safına çekmiştir.

Eski İsmaili öğretilerine ve geleneklerine sahip olan Karmatiler, bir çok suikastçı ile devlet anlayışı benimsemiştir.

Emir Bozan isimli ( Tuğrul Bozan ) Tarikatı içerisinde olanlara Cennet vadi vererek safına sayısız kişi ve asker seçmiştir. Öğretileri ile sadece islamiyet içeresinde değil diğer dinler içerisinde ‘de kendi safına bir çok kişiyi ve yönetimde söz sahibi olan kişiyi ‘de kendisine bağlamıştır.

Emir Bozan nasıl Öldü?

Halk içeresinde korku salan Emir Bozan Sultan Abdürreşit ‘i ve 11 şehzadeyi öldürüp tahtı ele geçirmiştir, Bu katliamdan Ferruhzad, İbrahim ve Şücâ adlı şehzadeler kurtulabildi, Gazneli Sultan Mesut’un gulâmlarından birinin Tuğrul Bozan’ı hançerlemesi sonucu, sağ kalan üç şehzade de kurtulmuş olduHalk içeresinde korku sağlan Emir Bozan’ ın kesik başı, bir sopaya takılarak Gazne sokaklarında dolaştırıldı. Böylece halk, onun öldüğüne inanmış oldu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Zugspitze’deki Iglu-Dorf- Zugspitze Oteli Bulutların üzerinde

HIZLI YORUM YAP