Alparslan Büyük Selçuklu Arslan Besasiri kimdir? | GÜNDEM
DOLAR

32,4935$% -0.17

EURO

34,9622% 0.33

STERLİN

40,6599£% 0.19

GRAM ALTIN

2.435,04%0,51

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,05

a

Alparslan Büyük Selçuklu Arslan Besasiri kimdir?

Alparslan Büyük Selçuklu Arslan Besasiri kimdir? Alparslanın yeni bir düşmanı daha diziye giriş yaptı, tarihte Arslan Besasir kimdir, nasıl öldü merak ediliyor.

Baykuş Haber tarihi olayları araştıran ekibi ise dizide yeni isimlerden Arslan Besasiri haberimizde!

Türk komutanlar içerisinde olan Selçuklu zamanında Irak civarında hüküm süren önemli devle adamları arasındadır.

Arslan Besasiri Tarihi savaşları ve Ölümü

Büveyhi hanedanına hizmet eden önemli komutanlar arasında olmuştur. Tarihi kaynaklarda ise adı “Arslan Besasiri” olarak geçmektedir.

Asıl ismi ve künyesi ise Ebul haris Arslan b. Abdillah el muzafferi el besasiri olarak kayıtlara geçmiştir. 1059 yılının ocak ayında ölmüştür.

Büveyhi hanedanına ise Irak’ta hizmet etmiş bir Türk komutandır. Kökenlikten askerliğe ardından komutanlığa yükselmiştir.

Büveyhilere 1055 yılında Selçuklular tarafından büyük bir yenilgi ile tahtan indirilmiştir. Ardından ise Arslan Besasiri ise fatihi halifeliğine sığınmış ve biat etmiştir.

Savaş yıllarında etkili olsa da etkisi pek uzun sürmedi, Selçuklu zamanında Sultan Tuğrul’a baş kaldırmış bazı baskınlar yapsa da başarısı uzun sürmedi.

İbrahim yınal’ın isyan çıkarması gibi olaylarda adı geçti bunu fırsata çevirip bölgede bağlı olduğu Fatimi bayraklarını dikti.

Farklı savaş taktikleri ve anlaşmazlıklar arasında kaldı, Sultan Tuğrul ile savaş sırasında ise süvariler tarafından yakalandı ve başı bizzat Sultan Tuğrul’a verildi.

Arslan Besasiri Alparslan Büyük Selçuklu Dizide ise nasıl bir rol alacak merak ediliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsmailağa cemaati hiranur vakfında olan çocuk istismarı için savcı tutuklama istedi hakim ret etti!

HIZLI YORUM YAP