Almanya ve AB'den Türkiye'ye yeni tehdit geldi | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Almanya ve AB’den Türkiye’ye yeni tehdit geldi

Almanya ve AB’den Türkiye’ye yeni tehdit geldi

 

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz’deki gerilime ilişkin yeni açıklamalar yaptı.

 

eçtiğimiz haftalarda toplanan AB bakanları, Türkiye’ye karşı alınacak önlemler için Josep Borrell’e yetki vermişti. Borrell, 27-28 Ağustos’ta Berlin’de yapılacak AB toplantısında, ekonomik yaptırımlar dahil Türkiye’ye karşı alınabilecek kararları açıklaması bekleniyordu.

TÜRKİYE’YE “YAPTIRIMLAR HAZIR” MESAJI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, Josep Borrell, beklenen açıklamayı yaptı. AB Temsilcisi, Türkiye’yi Doğu Akdeniz krizinde tek taraflı adım atmaktan kaçınmaya çağırarak, Avrupa Birliği’nde Türkiye’nin davranışlarına karşı artan bir hayal kırıklığının olduğunu söyledi. Borrell ayrıca, Türkiye’ye karşı yaptırımlarının uygulanması için bir metnin hazır olduğunu doğruladı.

BERLİN’DEN YENİ AÇIKLAMA: ANKARA’YA YAPTIRIMI DÜŞÜNÜN

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise, Türkiye ile ilişkilerin Doğu Akdeniz krizinden ciddi şekilde etkilendiğini belirtti. Maas ayrıca, Avrupa ülkelerini önümüzdeki ay yapılacak AB zirvesinde Türkiye’ye karşı daha sert önlemler almayı düşünmeye çağırdı.

TÜM ÜLKELERİN ONAYI GEREKİYOR

Ankara’ya olası yaptırımların uygulanması için 27 üye ülkenin onayı gerekiyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Hulusi Akar’dan kritik görüşme !

HIZLI YORUM YAP