Almanya Savunma Bakanı Türk SİHA'larına övgü | GÜNDEM
DOLAR

32,5965$% 0.35

EURO

34,8179% 0.17

STERLİN

40,3979£% -0.54

GRAM ALTIN

2.507,79%0,96

ÇEYREK ALTIN

4.275,00%0,67

a

Almanya Savunma Bakanı Türk SİHA’larına övgü

Her geçen gün başarılarına bir yenisini ekleyen SİHA/İHA ve savaş teknolojileri sistemlerimiz övgüleri toplamaya devam ediyor. Bu sefer tebrik Almanya Savunma bakanlığından geldi…

 

Türkiye’nin Suriye ve Libya’da gerçekleştirdiği SİHA operasyonları, bölgede yürüttüğü faaliyetlerin kolayca başarılı sonuca ulaşmasını sağladı. Özellikle günümüz teknolojisine uyumunun yanı sıra gelecekte de kullanım açısından oldukça önemli olan yerli ve milli SİHA’lar dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Türkiye’nin SİHA’larına son olarak Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’den övgüler geldi.

 

Türkiye’nin yerli ve milli SİHA’ları, dünyada adından bahsettirmeye, ses getirmeye devam ediyor. Özellikle uluslararası basının hemen her gün hakkında haberler yazdığı TB-2’ler Dağlık Karabağ’da adeta rüşdünü ispatladı.

Daha önce Libya ve Suriye’de de kullanılan TB-2’lerin Karabağ’da Rus savunma sistemlerine karşı elde ettiği başarılı sonuçlar, en son Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer tarafından değerlendirildi. Karrenbauer Türk SİHA’larından övgüyle bahsetti.

“TARİHİN İLK SİHA SAVAŞI”

Almanya Federal Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Hamburg’daki Federal Ordu (Bundeswehr) Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, Türk SİHA’ların başarısını överek “Karabağ’da, tarihin ilk SİHA savaşı yaşandı. SİHA’lar, bombardımanlarla savaşın seyrini değiştirdi. Sonuçları, kaybeden taraf için çok ağır oldu” şeklinde görüş belirtti ve Alman ordusunun hava savunma ve saldırı sistemlerinin bu konuda eksikliğine vurgu yaptı.

Kramp-Karrenbauer, ordu mevcudundaki insansız hava araçlarının silahlandırılması ve yeni SİHA’ların alınması talebinde bulundu.

“TÜRKİYE ÇOK YÜKSEK TEKNOLOJİYE ULAŞTI”

Almanya Savunma ve Stratejik Araştırmaler Enstitüsü (GIDS) Başkanı Gert Estenhofer, Alman savunma sisteminin çağın gereklerine cevap verebilmesi için, insansız hava araçlarının silahlandırılması gerektiğini söyleyerek “Türkiye bu konuda çok yüksek bir teknik düzeye ulaştı. Biz SİHA’ların gerekliliğini tartışırken, Ankara yıllardır başarılı bir teknoloji oluşturdu. Değişik tipte araçlar geliştirdiler, sunulan arz alışveriş merkezlerindeki tezgahları anımsatıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Eski AK partili Gelecek partisi lideri Davutoğlu’ndan açıklama: Ayhan Sefer Üstün’ün evine kurşun sıkanlar ve sıktıranlar!

HIZLI YORUM YAP